Η απάντηση του Barack Obama στο μακελειό στο Las Vegas

Αφροδίτη ΣακκάΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΑΚΚA Τρίτη 03 Οκτωβρίου 2017

Τρίτη 03 Οκτωβρίου 2017

Η απάντηση του Barack Obama στο μακελειό στο Las Vegas

Τη Κυριακή, 1η Οκτωβρίου, μία μαζική επίθεση με όπλο στο Las Vegas στη Nevada των HΠΑ, άφησε πάνω από 50 ανθρώπους νεκρούς και τουλάχιστον 500 τραυματίες. Τη Δευτέρα το πρωί, ο πρώην πρόεδρος της Αμερικής, Barack Obama, εξέφρασε την οδύνη του για το ότι οι πολίτες της Αμερικής βίωσαν ακόμα μία εθνική τραγωδία αλλά και τις ευχές του προς τα θύματα και τις οικογένειές τους.

Διαβάστε εδώ: Πώς αντέδρασε μαθητής γυμνασίου όταν είδε μπροστά του τον Obama

"Η Michelle & εγώ προσευχόμαστε για τα θύματα στο Las Vegas," έγραψε στο Twitter. "Οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειές τους & όλους όσους υπομένουν μία ακόμα παράλογη τραγωδία."

Ο 44ος πρόεδρος των ΗΠΑ είχε δηλώσει στο TIME κατά τη διάρκεια της θητείας του -με αφορμή τη μαζική επίθεση με όπλο στο LGBTQ club, Pulse, του Orlando της Florida την προηγούμενη χρονιά, όπου δολοφονήθηκαν 49 άνθρωποι και 53 τραυματίστηκαν-: "Αυτή η σφαγή αποτελεί επομένως μία παραιτέρω υπενθύμιση του πόσο εύκολο είναι για κάποιον να πάρει στα χέρια του ένα όπλο που θα του επιτρέψει να πυροβολήσει ανθρώπους σε ένα σχολείο, ή σε ένα τόπο λατρείας, ή σε ένα σινεμά ή σε ένα nightclub. Και πρέπει να αποφασίσουμε αν αυτή είναι η χώρα που θέλουμε να είμαστε. Και το να μην κάνουμε κάτι ενεργά είναι επίσης μία απόφαση."

Η τελευταία αυτή επίθεση διαπράχθηκε από έναν 64χρονο δράστη που εξαπέλυσε πυροβολισμούς προς το κοινό που είχε συγκεντρωθεί στο Mandalay Bay Resort and Casino στο Las Vegas για το Route 91 Harvest Music Festival, σύμφωνα με το CNN. 

 

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

More for you

 
 

Don't Miss