Χιλιάδες έγγραφα για τη δολοφονία του Τζον Κένεντι – τι αποκαλύπτουν

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Χιλιάδες έγγραφα για τη δολοφονία του Τζον Κένεντι – τι αποκαλύπτουν

Φως σε κάποια σκοτεινά σημεία της δολοφονίας του Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες άλλα όχι όμως και κάποια συνταρακτική αποκάλυψη, περιέχουν τα χιλιάδες αρχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το βράδυ της Πέμπτης η αμερικανική κυβέρνηση, ύστερα από έγκριση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

 

Υποχρεωμένη από τον νόμο του 1992, που όριζε για το απόρρητο σε ευαίσθητες πληροφορίες την 25ετία- η οποία και έληξε αυτές τις ημέρες-, η κυβέρνηση Τραμπ προχώρησε στη δημοσίευση χιλιάδων σελίδων σχετικών με τη δολοφονία του JFK στο Ντάλας, στις 22 Νοεμβρίου 1963.

Ωστόσο, επέλεξε να μην δημοσιεύσει προς ώρας υλικό που ίσως αποκαλύψει μυστικά που εξακολουθούν να είναι ευαίσθητα και μεθόδους που εξακολουθούν  να χρησιμοποιούνται από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

Οσον αφορά για το τι  μαθαίνουμε ως τώρα, φαίνεται ότι η δολοφονία ήταν ένα μυστήριο και για δυνάμεις εκτός ΗΠΑ, όπως την ΕΣΣΔ, αλλά και ότι ο φερόμενος από την αρχή ως δράστης, ο Λι Χάρβεϊ Οσβαλντ, ήταν ένα ασταθές άτομο που πάντως το είχαν υπόψη οι Αρχές.

Μαθαίνουμε, όπως συνοψίζει το ως τώρα υλικό ο Guardian, ότι το FBI, επικαλούμενο «κουβανικές πηγές», είχε προσπαθήσει να βρει πληροφορίες για τον Οσβαλντ.

Οι Σοβιετικοί από την πλευρά τους χαρακτήριζαν τον Οσβαλντ «νευρωτικό και μανιακό που δεν είχε πίστη ούτε στην πατρίδα του ούτε πουθενά». Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου εδώ

More for you

 
 

Don't Miss