Τι ζώδιο είσαι; Η ερώτηση που διχάζει

Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Τι ζώδιο είσαι; Η ερώτηση που διχάζει

Οι σκεπτικιστές την απορρίπτουν χωρίς δεύτερη συζήτηση θεωρώντας ότι η αστρολογία είναι μεγάλη ψευτιά και εκείνοι που ασχολούνται με τα ζώδια ηλίθιοι. Σίγουρα είναι εύκολο να διακωμωδήσει κανείς την ιδέα ότι ολόκληρο το Σύμπαν ευθυγραμμίζεται για να σας δείξει τι είδους ειδύλλιο θα πρέπει να αναζητήσετε ή αν σήμερα είναι μια καλή ημέρα για να αρχίσετε να κάνετε δίαιτα.

 

Όμως, είναι απερισκεψία να πει κανείς ότι η αστρολογία, η οποία ασκείται από κάποιους ανθρώπους εδώ και χιλιετίες, είναι εντελώς βλακεία. «Μερικοί από τους φίλους μου που ασχολούνται με την αστρολογία είναι από τους πιο έξυπνους ανθρώπους που γνωρίζω. Μήπως βλέπουν κάτι που έχουν χάσει οι δύσπιστοι σκεπτικιστές;», αναρωτιέται η Ολίβια Γκόλντχιλ σε άρθρο της στο Quartzy.

Υπάρχει πάντως ένα πράγμα με το οποίο συμφωνούν τόσο οι σκεπτικιστές όσο και οι (περισσότεροι) οπαδοί της: η επιστήμη πίσω από την αστρολογία είναι για πέταμα. Ο μήνας της γέννησής σας δεν καθορίζει την προσωπικότητά σας και οι κινήσεις των πλανητών δεν αποφασίζουν για την προσωπική σας μοίρα. Και ναι, υπάρχουν  επιστημονικές μελέτες που στηρίζουν αυτή την απόρριψη. «Κανείς από αυτούς που μίλησα δεν μου είπε ότι κοιτάζει τους πλανήτες για να μάθει τι θα του συμβεί την επόμενη εβδομάδα», γράφει η Γκόλντχιλ. Αλλά το να ασκεί κανείς κριτική στην αστρολογία, εστιάζοντας σε επιστημονικούς ισχυρισμούς που έχουν απορριφθεί, σημαίνει ότι κάτι δεν καταλαβαίνει και πολύ καλά: αυτό που έχει σημασία είναι ότι οι άνθρωποι βρίσκουν νόημα στο συγκεκριμένο σύστημα σκέψης. Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου εδώ

More for you

 
 

Don't Miss