Σας αρέσει ο Justin Bieber; Σύμφωνα με μία έρευνα, μάλλον είστε ψυχοπαθής

Αφροδίτη ΣακκάΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΑΚΚA Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Σας αρέσει ο Justin Bieber; Σύμφωνα με μία έρευνα, μάλλον είστε ψυχοπαθής

Μία πρόσφατη έρευνα του New York University εξέτασε τη σύνδεση μεταξύ των μουσικών προτιμήσεων και των ψυχοπαθητικών τάσεων των ανθρώπων. Σύμφωνα με το Washington Post, οι ερευνητές του NYU έβαλαν τους μαθητές να κάνουν ένα τεστ που χρησιμοποιείται να μετρήσει τα επίπεδα ψυχοπάθειας σε άτομα, και στο οποίο οι μαθητές έπρεπε να συμφωνήσουν ή να διαφωνήσουν με καταστάσεις όπως, "Για εμένα σωστό είναι το οτιδήποτε με το οποίο μπορώ να ξεφύγω" και "Η αγάπη είναι υπερτιμημένη."

Διαβάστε εδώ: Τα επαγγέλματα με τους περισσότερους...ψυχοπαθείς

Μετά -όταν οι ερευνητές είχαν έναν ικανοποιητικό αριθμό από πειραματόζωα με ψυχοπαθηστικές τάσεις- το έκαναν ακόμα πιο έντονο. Ζητήθηκε από τους μαθητές να ακούσουν τραγούδια που κυμαίνονταν από κλασσικές σονάτες σε μεγάλα hits του τώρα και να τα βαθμολογήσουν με κλίμακα 1-7.

Τα συμπεράσματά τους: Οι ψυχοπαθείς έχουν με σιγουριά μουσικές προτιμήσεις. Κατάταξη μεταξύ των αγαπημένων τους: το “Lose Yourself,” του Eminem, το “No Diggity” των Blackstreet και το “What Do You Mean?” του Justin Bieber.

Τα λιγότερο αγαπημένα αυτών που παρουσίασαν ψυχοπαθητική σκέψη ήταν: το "My Sharona" των Knack και το "Money for Nothing" των Dire Straits. 

Ενώ οι ερευνητές προσπαθούν να καταλάβουν ακόμα τι σημαίνουν όλα αυτά -ίσως πως οι ψυχοπαθείς δεν έχουν ιδιαίτερη προτίμηση στη κλασσική ροκ;- παρουσίασαν τα ευρήματά τους σε μία συνέλευση Society for Neuroscience πρόσφατα, με 30.000 παρευρισκόμενους.

Όσο για τον Pascal Wallisch, τον καθηγητή ψυχολογίας που συν-ηγήθηκε της μελέτης, είναι δύσκολο να πούμε τι σημαίνουν οι δικές του μουσικές προτιμήσεις. Όπως είπε ο καθηγητής στo Washington Post, "Πραγματικά δε ενδιαφέρομαι καθόλου για τη μουσική."

 

Gallery: Δείτε ακόμη τα ζώα που θα μπορούσαν να είναι fans της μέταλ μουσικής

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ GALLERY
12 photos

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

More for you

 
 

Don't Miss