Η Aσλί Ερντογάν επιμένει να μιλάει, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ισόβια φυλάκιση

Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Η Aσλί Ερντογάν επιμένει να μιλάει, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ισόβια φυλάκιση

Δεν ανέφερε το όνομά του, παραμόνο μία φορά, στην αρχή. Ο συνεπίθετός της είναι υπεύθυνος για τις ακραίες αποφάσεις και βιαιότητες που έχουν κλιμακωθεί στην Τουρκία τον τελευταίο χρόνο.

Στο βλέμμα της Ασλί Ερντογάν, αιχμηρό σαν ατσάλι, μπορούσες να δεις, υπερβάλλοντας, όλες τις βιαιοπραγίες που υπέστη και συνεχίζει να υπόκειται ο τουρκικός λαός. Εκεί που η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι απλά ένας συνδυασμός λέξεων, δεν θα αρκούσε μια συνέντευξη για να περιγράψει τον τρόμο και τον φόβο που επικρατεί. Η ευγλωττία της συγγραφέως όμως καταφέρνει να περιγράψει πολύ ρεαλιστικά την σχιζοφρενική κατάσταση και την καταπίεση που βιώνει ένας απλός άνθρωπος στην ελάχιστη απόσταση από την Ελλάδα.

Χτίζοντας με τα κείμενά της ένα τείχος ενάντια στις γιγαντιαίες καθιζήσεις μνήμης και τον φασισμό που απλώνεται σαν σεντόνι, όχι μόνο πάνω από την Τουρκία, ανέφερε μεταξύ άλλων στην παρουσίαση του βιβλίου της Μήτε κι η σιωπή δεν είναι πια δική σου: «Αν μπορούσα να γράψω τέλεια για τα βασανιστήρια, τότε πιθανόν να συγκινούσα τους βασανιστές και να τους έκανα να μην σκοτώσουν ξανά». Διαβάστε την συνέντευξη που έδωσε στην Αναστασία Βαϊτσοπούλου εδώ

 

 

More for you

 
 

Don't Miss