Μπορείς να επιβιώσεις τρώγοντας μόνο πατάτες;

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Μπορείς να επιβιώσεις τρώγοντας μόνο πατάτες;

Το ξεκαθαρίζουμε από την αρχή: η μονοφαγία δεν είναι καλή ιδέα. Για να επιβιώσουμε, χρειαζόμαστε 20 αμινοξέα, από τα οποία τα εννέα είναι εντελώς απαραίτητα, γιατί ο οργανισμός μας δεν μπορεί να τα φτιάξει μόνος του και πρέπει να τα πάρουμε από την τροφή.

Χρειαζόμαστε, επίσης, μια πληθώρα από βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία και, βεβαίως, ενυδάτωση. Το νερό είναι εντελώς απαραίτητο γιατί ενυδατώνει τα κύτταρα μας και τα προστατεύει από το να «μαραθούν» και να σταματήσουν τη λειτουργία τους. 

Στην ιστορία της ανθρωπότητας, δημιουργήθηκαν διάφοροι συνδυασμοί τροφίμων, όπως ρύζι με όσπρια, γιαούρτι με ξηρούς καρπούς και τυρί με ζυμαρικά και λαχανικά ή φρούτα, κατά τύχη ή σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί η κατάλληλη ισορροπία στην πρόσληψη θρεπτικών ουσιών, πράγμα που, όμως, δεν μπορεί να γίνει με την κατανάλωση αποκλειστικά ενός τροφίμου. Αλλά βέβαια σε περιόδους πείνας, νηστείας (ή κάποιας παράξενης πρόκλησης), υπάρχουν ορισμένες τροφές με τις οποίες θα μπορούσε ένας άνθρωπος να επιβιώσει, τουλάχιστον για ένα μικρό χρονικό διάστημα.

Οι πατάτες είναι αναμφίβολα ένα από αυτά τα τρόφιμα. Το 2016 και για έναν ολόκληρο χρόνο, ο Άντριου Τέιλορ, για παράδειγμα, τρεφόταν πρωί-μεσημέρι-βράδι αποκλειστικά με πατάτες και γλυκοπατάτες (τις λέμε πατάτες αλλά ανήκουν σε διαφορετική οικογένεια), τις οποίες ανάλογα με την περίσταση, συμπλήρωνε με γάλα σόγιας, σάλτσα ντομάτας, αλάτι και βότανα.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ

More for you

 
 

Don't Miss