Αυτή είναι η λέξη που αναζητήθηκε περισσότερο το 2017

Αφροδίτη ΣακκάΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΑΚΚA Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Αυτή είναι η λέξη που αναζητήθηκε περισσότερο το 2017

Η λέξη "φεμινισμός" δεν προσβεύει απλά την ισότητα των δύο φύλων, αλλά είναι και η λέξη που αναζητήθηκε περισσότερο το 2017. Το λεξικό Merriam-Webster ανακοίνωσε πως η λέξη βρισκόταν στη πρώτη θέση καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς, με τις αναζητήσεις να είναι το 70%, σε συνδυασμό με γεγονότα όπως το Women's March στη Washington και τη συνέντευξη της Kellyane Conway στην οποία δήλωσε πως δεν θεωρεί τον εαυτό της φεμινίστρια.

Πιο πρόσφατα, οι περισσότερες αναζητήσεις αντιστοιχούν σε νέα και ιστορίες σχετικά με τη σεξουαλική κακοποίηση και παρενόχληση, όπως και με τη κίνημα #MeToo.

Σύμφωνα με το λεξικό, φεμινισμός σημαίνει: "η θεωρία της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ισότητας των φύλων" και "η οργανωμένη δραστηριότητα για τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των γυναικών". Οι αναζητήσεις της λέξης πυροδοτήθηκαν και από τον κινηματογράφο φέτος, αφού αυξήθηκαν όταν κυκλοφόρησε η ταινία Wonder Woman και η σειρά Handmaid's Tale.

H λέξη εμφανίστηκε και στον χώρο της μόδας, με οίκους όπως Christian Dior και Prabal Gurung να παρουσιάζουν τη λέξη σε T-shirts, με τα οποία εμφανίστηκαν και celebrities όπως Madonna, Rihanna, Common και Jennifer Lawrence.

 

Gallery: Δείτε ακόμη τις καλύτερες φωτογραφίες των celebrities από το #PuberMe challenge

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ GALLERY
6 photos

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

More for you

 
 

Don't Miss