Μία Αιγύπτια τραγουδίστρια φυλακίστηκε εξαιτίας του βιντεο κλιπ της

Αφροδίτη ΣακκάΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΑΚΚA Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Μία Αιγύπτια τραγουδίστρια φυλακίστηκε εξαιτίας του βιντεο κλιπ της

Ένα δικαστήριο στην Αίγυπτο καταδίκασε μία γυναίκα τραγουδίστρια σε δύο χρόνια φυλάκιση με αφορμή το ότι "υποκινούσε την ακολασία και την αθανασία" σε ένα online βίντεοκλιπ, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Al-Ahram στο διαδίκτυο.

Το video του τραγουδιού "I Have Issues" κυκλοφόρησε τον προηγούμενο μήνα και δημιούργησε πολλές διαμάχες για τα σεξουαλικά υπονοούμενα στις σκηνές του. Στο video, η Shyma Ahmed, μία 21χρονη καλλιτέχνιδα, γνωστή ως Shyma, φαίνεται να χορεύει φορώντας σουτιέν μπροστά από μία ομάδα αντρών. Σε έναν πίνακα από πίσω της γράφει "τάξη #69". Στην επόμενη σκηνή, φαίνεται να τρώει αργά μία μπανάνα.

Τα αιγύπτια media αναφέρουν πως η τραγουδίστρια και ο σκηνοθέτης του video, Mohamed Gamal, συνελλήφθησαν στις 18 Νοεμβρίου μετά τη κυκλοφορία του video. Κλήθηκαν, επίσης, να πληρώσουν το ποσό των 10.000 αιγυπτιακών λιρών.

Από τότε που πήρε την εξουσία, το 2014, η κυβέρνηση του προέδρου Abdel Fattah al-Sisi, έχει μπλοκάρει σημαντικές φωνές από την τηλεόραση και τον τύπο, αλλά και το internet, σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

More for you

 
 

Don't Miss