Επιστρέφει ο χιονιάς: Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Επιστρέφει ο χιονιάς: Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία δημοσίευσε ένα έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που αφορά τη σημερινή μέρα, Τετάρτη και συγκεριμένα από τις απογευματινές ώρες.

Κύρια χαρακτηριστικά της επιδείνωσης θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες αλλά και οι πυκνές χιονοπτώσεις κυρίως στα βορειοδυτικά ορεινά.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

Την Τετάρτη, το βόρειο Ιόνιο η Ήπειρος και σταδιακά η δυτική Στερεά. Αργά τη νύχτα θα σημειωθούν πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής στερεάς, με υψόμετρο πάνω από 1.200 μέτρα.

Την Πέμπτη, το Ιόνιο, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και βαθμιαία από το μεσημέρι η Πελοπόννησος, η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και πιθανόν πρόσκαιρα τα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Το βράδυ η Κρήτη και τη νύχτα οι Κυκλάδες και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.

Επίσης, πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής στερεάς, περίπου πάνω από 800 μέτρα και πιθανόν της δυτικής Μακεδονίας, πάνω από 900 μέτρα και της βόρειας Πελοποννήσου, πάνω από 1.200 μέτρα.

Την Παρασκευή, μέχρι το πρωί η ανατολική Μακεδονία. Μέχρι το βράδυ η Κρήτη, οι Κυκλάδες, η Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Κατά διαστήματα πιθανόν το βόρειο Ιόνιο, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική και νότια Πελοπόννησος.

Οι χιονοπτώσεις, έστω και εξασθενημένες, θα συνεχιστούν στα δυτικά και βόρεια ορεινά, περίπου από τα 800 μέτρα.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

More for you

 
 

Don't Miss