Τα 7 πράγματα που πρέπει να ξέρεις αν θελεις να γίνεις επαγγελματίας εξορκιστής

Πέμπτη 08 Φεβρουαρίου 2018

Πέμπτη 08 Φεβρουαρίου 2018

Τα 7 πράγματα που πρέπει να ξέρεις αν θελεις να γίνεις επαγγελματίας εξορκιστής

Το πρώτο που μας έρχεται στο μυαλό στο άκουσμα της λέξης «εξορκιστής» είναι η σκηνή από την ομώνυμη ταινία που η Linda Blair κατεβαίνει ανάποδα τη σκάλα. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει καλύτερα από τη Rachel Stavis, μια συγγραφέα και σεναριογράφο από το Los Angeles που επιπλέον ασχολείται επαγγελματικά με εξορκισμούς.

Χωρίς να ακολουθεί συγκεκριμένη θρησκεία, δεν αποκαλεί τους δαίμονες με το όνομά τους αλλά «οντότητες». Πιστεύει ότι σχεδόν όλοι έχουν κυριευτεί τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους από μια τέτοια οντότητα και, σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι αναγκαίος ο εξορκισμός σε αντίθεση με την Εκκλησία που το θεωρεί σπάνιο φαινόμενο. H Rachel, μέσω του βιβλίου της Sister of Darkness: The Chronicles of a Modern Exorcist (Τα χρονικά του Σύγχρονου Εξορκιστή), εξηγεί στο Cosmopolitan, όσα πρέπει να γνωρίζουμε για το αντισυμβατικό της επάγγελμα.

1. Οι εξορκισμοί είναι εξουθενωτικοί

Μία συνηθισμένη μέρα παρέχει τις υπηρεσίες της σε άτομα που καταφθάνουν το ένα μετά το άλλο για 8 ώρες περίπου και για τις επόμενες μέρες είναι αδύνατο να κουνηθεί. «Ένας εξορκισμός με κάνει να νιώθω σαν να έτρεξα Μαραθώνιο. Θέλω να φάω μία ολόκληρη πίτσα μετά και ξέρω πως δεν πρέπει να το κάνω – δεν μπορώ, όμως, να πω πως δεν το έχω κάνει ποτέ», δηλώνει.

2. Δεν ευθύνονται μόνο δαίμονες για κάθε τι στοιχειωμένο

Ένα άτομο κυριεύεται είτε από φαντάσματα είτε από οντότητες, δυο τελείως διαφορετικές έννοιες. Η πρώτη αφορά ανθρώπους που έζησαν και πέθαναν, ενώ η δεύτερη δεν έχει υπάρξει σε ανθρώπινη μορφή και είναι ευκολότερο να αντιμετωπιστεί.

3. Ποτέ δε βλέπει «πελάτες» παρά τη θέλησή τους

Κανείς δεν μπορεί να υποβληθεί αναγκαστικά σε εξορκισμό. Προκειμένου να απελευθερωθεί από την οντότητα, πρέπει το ίδιο το άτομο να δει το κακό που του προκαλείται και να αναζητήσει βοήθεια.

4. Έχει πολλούς θρησκευόμενους πελάτες, παρότι η ίδια δεν ακολουθεί κάποια συγκεκριμένη θρησκεία

Ένας εξορκισμός είναι λύση ανάγκης – πριν φτάσει κάποιος σε σημείο να συμβουλυτεί τη Stavis, θα έχει σίγουρα δοκιμάσει οτιδήποτε άλλο περνούσε από το χέρι του, όπως αναφέρει στο Cosmopolitan. Λόγω των αντισυμβατικών της απόψεων, είναι πολλοί αυτοί που διστάζουν να της απευθυνθούν. Εκείνη, όμως, χρησιμοποιώντας στοιχεία από πολλές θρησκείες προσπαθεί να εξηγήσει σε όλους – και ειδικά στους διστακτικούς -  ότι δεν εναντιώνεται στο Θεό και μπορεί πράγματι να βοηθήσει.

5. Τα ζώα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν αισθητήρες οντοτήτων

Ένας τρόπος ανίχνευσης πνευμάτων είναι η μελέτη της διάθεσης του κατοικιδίου μας. Εάν εκείνο νιώθει άβολα, το πιθανότερο είναι να υπάρχει κάτι στην ενέργεια του χώρου. Τότε, σύμφωνα με την ειδικό, είναι καιρός να λιβανίσουμε για να φύγει κάθε ίχνος αρνητισμού.

6. O αποτελεσματικότερος τρόπος απελευθέρωσης είναι οι θετικές σκέψεις

«Όσο χειρότερη είναι η διάθεσή σου τόσο περισσότερο σε βλέπουν και προσκολλούνται πάνω σου. Όσο καλύτερα αισθάνεσαι, τόσο καλύτερος είσαι με τον εαυτό σου και με τους γύρω σου και είναι πιο απίθανο να τις προσελκύσεις», λέει η Rachel στο Cosmopolitan αναφερόμενη στης οντότητες.

7. Ακόμα και σε έναν εξορκιστή μπορεί να αρέσει η Hello Kitty

Το σπίτι της Rachel είναι φωτεινό, κοριτσίστικο και γεμάτο λουλούδια, ενώ η Hello Kitty είναι η ηρωίδα της.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

More for you

 
 

Don't Miss