Η κόκκινη σόλα δεν είναι μόνο του Louboutin, λέει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Πέμπτη 08 Φεβρουαρίου 2018

Πέμπτη 08 Φεβρουαρίου 2018

Η κόκκινη σόλα δεν είναι μόνο του Louboutin, λέει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Στην αρχή δεν ήταν κόκκινη. Το χρώμα στη σόλα μιας καινούργιας γόβας που σχεδίαζε ο Κριστιάν Λουμπουτέν μια μέρα του 1992 τον απογοήτευε, γιατί δεν ήταν αρκετά φανταχτερό. Όταν όμως είδε ξαφνικά δίπλα του μια γραμματέα να βάφει τα νύχια της, της άρπαξε το μπουκαλάκι και έβαψε τη σόλα με το βερνίκι. Έτσι μέσα σε μια στιγμή γεννήθηκε η κόκκινη σόλα που θα γινόταν το σήμα κατατεθέν του αυτοκράτορα στη χώρα της γόβας-στιλέτο.

«Το κόκκινο σημαίνει έρωτα, πάθος, αίμα» έχει πει ο δημιουργός των πιο ποθητών γυναικείων παπουτσιών στον κόσμο, που πουλάει σχεδόν ένα εκατομμύριο ζευγάρια γόβες το χρόνο, κι ας είναι πανάκριβα -κάνουν εκατοντάδες ευρώ- και καθόλου, μα καθόλου άνετα. Και πώς να είναι όταν πρέπει να σταθείς πάνω σε δωδεκάποντα στιλέτα;

Ο δημιουργός τους δεν έχει κανένα πρόβλημα να το παραδεχτεί. «Κάνω μια δουλειά που έχει σχέση με την ομορφιά, όχι με την άνεση», έχει πει, «δεν πρόκειται να πω ότι ένα τακούνι 12 πόντων είναι άνετο. Όχι, δεν είναι άνετο». Είναι όμως σέξι και η κόκκινη σόλα το κάνει ακόμα πιο ποθητό. Αυτή την κόκκινη σόλα, λοιπόν, την οποία έχουν αντιγράψει κατά κόρο άλλοι σχεδιαστές παπουτσιών, προσπαθεί να πατεντάρει εδώ και χρόνια ο Κριστιάν Λουμπουτέν, χωρίς επιτυχία τελικά.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

More for you

 
 

Don't Miss