Το Facebook άρχισε να δοκιμάζει κουμπί «dislike»

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Το Facebook άρχισε να δοκιμάζει κουμπί «dislike»

Αντιστάθηκε για πολύ καιρό, μάς έδωσε 5-6 άλλα κουμπάκια για να εκτονωνόμαστε, αλλά φαίνεται ότι το Facebook το πήρε απόφαση να καθιερώσει και κουμπί «dislike» μαζί με το «like».

Τουλάχιστον αυτό δείχνουν οι δοκιμές που έχουν αρχίσει το τελευταίο διάστημα, καταρχάς σε χρήστες στις ΗΠΑ, όπως αναφέρει το sky.com.

Η εταιρεία, πάντως, προσπαθεί να μας πείσει ότι δεν θα είναι το αντίθετο του «like» αλλά ένας τρόπος απευθείας επικοινωνίας με το Facebook για αυτό που βλέπουν οι χρήστες στο news feed.

Οι χρήστες που θα καταψηφίζουν με το κουμπί το άρθρο δεν θα το βλέπουν πια στο news feed ενώ θα παίρνουν και περισσότερες πληροφορίες για το πώς θα το αναφέρουν στο Facebook (για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, πώς θα το καταγγείλουν).

Ακόμη θα έχουν τη δυνατότητα να το αναφέρουν σαν «προσβλητικό», «παραπλανητικό» ή «εκτός θέματος» ώστε να βοηθούν το Facebook στον έλεγχο του προβληματικού περιεχόμενου.

Το κοινωνικό δίκτυο τους τελευταίους μήνες κάνει μια μεγάλη προσπάθεια να περιορίσει φαινόμενα όπως τα fake news –  εξάλλου ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ είχε προαναγγείλει ότι το 2018 θα είναι η χρονιά που το Facebook θα διορθώσει πολλά από τα σφάλματα του παρελθόντος. Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

More for you

 
 

Don't Miss