Τεστ: 5 ερωτήσεις που αποκαλύπτουν εθισμό στο κινητό

Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Τεστ: 5 ερωτήσεις που αποκαλύπτουν εθισμό στο κινητό

Mια έρευνα έδειξε ότι η συνεχής ενασχόληση με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπονομεύει την ψυχική υγεία, κυρίως των νέων, διότι τους ωθεί να συγκρίνονται συνεχώς με ρετουσαρισμένες και ψεύτικες εικόνες της πραγματικότητας.

Είναι η πολλοστή φορά που οι ειδικοί προειδοποιούν ότι είμαστε εθισμένοι με τα κινητά και με τα social media και ότι κάτι πρέπει να κάνουμε – για το δικό μας το καλό. Σύμφωνα με ειδικούς από το Κέντρο Συμπεριφορικής Υγείας της φημισμένης Cleveland Clinic, στην ομώνυμη πόλη του Οχάιο, η υπερβολική ενασχόληση με τα κινητά είναι όπως οποιοσδήποτε άλλος εθισμός και έχει κι αυτή ορισμένα προειδοποιητικά συμπτώματα. Το πρώτο είναι ότι αρχίζει να επεμβαίνει στην καθημερινή ζωή και το δεύτερο ότι εμφανίζονται συμπτώματα στέρησης όταν κάποιος προσπαθεί να την περιορίσει.

Υπάρχει άραγε τρόπος να ελέγξει κανείς πόσο υγιής είναι (ή δεν είναι) η σχέση του με το κινητό του; Οι ειδικοί της Cleveland Clinic συνιστούν να απαντήσετε στα εξής ερωτήματα:

1. Η ενασχόλησή σας με το κινητό σας έχει αρχίσει να επηρεάζει τη δουλειά σας ή σας εμποδίζει να συγκεντρωθείτε στα μαθήματα ή στις δουλειές σας;

2. Σκέφτεστε το κινητό σας ακόμα κι όταν δεν το χρησιμοποιείτε;

3. Αισθάνεστε ανυπόμονοι και οξύθυμοι όταν δεν κρατάτε το κινητό σας;

4. Ελέγχετε διαρκώς το κινητό σας και επί περισσότερη ώρα απ’ όσο θα θέλατε;

5. Εχουν αρχίσει τα μέλη της οικογένειάς σας να γκρινιάζουν ότι ασχολείστε υπερβολικά πολύ με το κινητό σας;

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

More for you

 
 

Don't Miss