Επιστήμονες ανακάλυψαν τον λόγο που δεν μπορείτε να βγάλετε καλές selfies

The JennettesTHE JENNETTES Σάββατο 03 Μαρτίου 2018

Σάββατο 03 Μαρτίου 2018

Επιστήμονες ανακάλυψαν τον λόγο που δεν μπορείτε να βγάλετε καλές selfies

Αν έχετε αναρωτηθεί ποτέ τον λόγο που το πρόσωπό σας μοιάζει αγαλματένιο στην πραγματική ζωή και σχεδόν παραμορφωμένο στη selfie που μόλις βγάλατε, δεν είστε μόνοι. Γιατί απ' ότι φαίνεται, μερικοί επιστήμονες κουράστηκαν να βγάζουν άσχημες selfies και αποφάσισαν να επενδύσουν χρόνο (και πιθανόν χρήματα) στο να ανακαλύψουν τι είναι αυτό που κάνει μερικές selfies να δείχνουν τόσο... λάθος.

Σύμφωνα με μία έρευνα που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη στο JAMA Facial Plastic Surgery, ο λόγος που η φωτογραφία σας δεν βγαίνει ποτέ καλή είναι εξαιτίας της θέσης του χεριού σας -δηλαδή, το χέρι σας πρέπει να είναι περίπου 1.5 μέτρο για να βγάλετε μία selfie που δεν παραμορφώνει τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας. Η έρευνα βρήκε πως οι selfies που βγαίνουν από 30 εκατοστά μακριά (η μέση απόσταση από το τεντωμένο χέρι και το πρόσωπό σας) προκαλεί μία οπτική "καθρέφτη λούνα παρκ" που κάνει την μύτη σας να δείχνει 30 εκατοστά πιο πλατιά απ' ότι είναι στην πραγματικότητα.

"Για χρόνια, άκουγα ασθενείς και μέλη της οικογένειάς μου να λένε 'Κοίτα τη μύτη μου, δείχνει τεράστια', όταν μου έδειχναν μία selfie," είπε ο Boris Paskhover, M.D., συγγραφέας της έρευνας και πλαστικός χειρουργός, σε μία συνέντευξη με το Live Science. "Αντί να κοιτάει λοιπόν κακές selfies και να λέει "Σίγουρα δείχνει πολύ περίεργο", ο Dr.Paskhover και τη ομάδα του στο Rutgers Medican School και στο Stanford University δημιούργησαν ένα μαθηματικό μοντέλο που σύγκρινε όλες τις διαστρεβλωτικές επιπτώσεις που μπορεί να έχουν οι διαφορετικές γωνίες της κάμερας σε αντρικά και γυναικεία πρόσωπα.

Τα αποτελέσματα; Μία φωτογραφία από 1.5 μέτρο μακριά, "μία τυπική απόσταση πορτραίτου", είχε ως αποτέλεσμα καμία αλλοίωση, αλλά μία φωτογραφία που τραβήχτηκε από 30 εκατοστά μακριά είχε ως αποτέλεσμα 30% αύξηση στη μύτη των αντρών και 29% άυξηση στη μύτη των γυναικών. Ευτυχώς, μπορείτε να το αντιμετωπίσετε ή με το να σταματήσετε εντελώς να βγάζετε selfies ή να επενδύσετε σε ένα selfie stick.

Ή, και ίσως αυτή να είναι η καλύτερη επιλογή σας, να μην σας νοιάζει καθόλου και να αγαπήσετε το πρόσωπό σας όπως ακριβώς είναι (ακόμα και στις selfies).

 

Gallery: Δείτε ακόμη τις selfies των celebrities πριν τα smartphones

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ GALLERY
12 photos

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

More for you

 
 

Don't Miss