Βρέθηκε το μυστικό των υπερηλίκων που… κόβει το μυαλό τους;

Δευτέρα 05 Μαρτίου 2018

Δευτέρα 05 Μαρτίου 2018

Βρέθηκε το μυστικό των υπερηλίκων που… κόβει το μυαλό τους;

Οι υπερήλικες αποτελούσαν πάντοτε αντικείμενο έρευνας για την επιστημονική κοινότητα στην προσπάθεια εντοπισμού των μυστικών της μακροζωΐας. Ερευνητές του αμερικανικού Πανεπιστημίου Northwestern θέλησαν να διαπιστώσουν το πώς κάποιοι άνθρωποι που ξεπερνούν τα 80 έτη εμφανίζουν νοητική λειτουργία όχι απλά ίδια αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις καλύτερη από ανθρώπους που έχουν τα μισά τους χρόνια.

Πρόκειται για μια πολυετή μελέτη τα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάστηκαν πριν από λίγες μέρες στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ενωσης για την Πρόοδο της Επιστήμης που διεξήχθη στο Τέξας. «Δεν έχει περάσει πολύς καιρός που πιστεύαμε ότι ήταν μονόδρομος κάποιος να γερνάει και ταυτόχρονα να αρχίσει να φθίνει σημαντικά η εγκεφαλική του λειτουργία. Πρέπει να αρχίσουμε να κοιτάζουμε πέρα από το προφανές και να δούμε πώς κατάφερε κάποιος να ζήσει τόσο πολύ και τι μπορεί να είναι πιθανό να συμβεί σε αυτές τις ηλικίες» ανέφερε από το βήμα του συνεδρίου η καθηγήτρια Εμιλι Ρογκάλσκι, μέλος της ερευνητικής ομάδας.

Οπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα Guardian οι ερευνητές επιβεβαίωσαν ευρήματα προηγούμενων σχετικών ερευνών που δείχνουν ότι οι υπερήλικες δείχνουν να προσαρμόζονται περισσότερο από όσο θα περίμενε κάποιος στην πραγματικότητα που δημιουργείται για αυτούς καθώς γερνούν και επίσης γίνονται πιο εξωστρεφή άτομα με λιγότερες νευρώσεις. Οι ερευνητές έκαναν όμως και μια σημαντική ανακάλυψη.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

 

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

More for you

 
 

Don't Miss