Η γυναίκα που θεραπεύει… πεταλούδες

Τετάρτη 07 Μαρτίου 2018

Τετάρτη 07 Μαρτίου 2018

Η γυναίκα που θεραπεύει… πεταλούδες

Δεν γνωρίζουμε εάν η Ρόμι ΜακΚλόουζκι σκεφτόταν την περίφημη παραβολή της πεταλούδας του κινέζου φιλόσοφου Ζουάνγκ – ζι, όταν, λίγο πριν η μητέρα της εγκαταλείψει τα εγκόσμια, έχοντας νικηθεί από τον καρκίνο, της είπε να μην παραδοθεί ποτέ στην απόγνωση: «κάθε φορά που θα βλέπεις μια πεταλούδα να φτερουγίζει γύρω σου, να ξέρεις ότι θα είμαι εγώ και ότι σε αγαπάω πάρα πολύ», ήταν τα λόγια της.

Ο δεσμός ανάμεσα στην ανθρώπινη ψυχή και τις πεταλούδες ανάγεται στην αρχαιότητα. Στην Κίνα, για παράδειγμα, ο Ζουάνγκ – ζι (369 – 286 π.Χ. ), ένας εκ των ιδρυτών του Ταοϊσμού, διηγούνταν πώς μια νύχτα είχε ονειρευτεί ότι ήταν πεταλούδα που πετούσε ευτυχισμένη. Οταν όμως ξύπνησε, ο σοφός δάσκαλος ήταν μπερδεμένος: ήταν, όντως, αυτός που είχε ονειρευτεί ότι ήταν πεταλούδα ή μήπως μια πεταλούδα ονειρευόταν εκείνη τη στιγμή ότι ήταν άνθρωπος;

Όταν απεβίωσε η μητέρα της, η Ρόμι ήταν ήδη 24 χρόνων. Αλλά εκείνες οι κουβέντες χαράχτηκαν για πάντα στη μνήμη της. Τόσο πολύ που παρά την επαγγελματική της επιτυχία και την προσωπική της ευτυχία -σήμερα η Ρόμι είναι μια αναγνωρισμένη ενδυματολόγος και ζει στο Τέξας μαζί τον σύζυγο και τα δύο παιδιά τους- δεν σταμάτησε στιγμή να σκέφτεται τις πεταλούδες και πώς θα μπορούσε να τις βοηθήσει.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ 

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

 

More for you

 
 

Don't Miss