Γιατί πρέπει να το σκεφτείτε δύο φορές πριν μπείτε στο Wi-Fi του ξενοδοχείου

Αφροδίτη ΣακκάΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΑΚΚA Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Γιατί πρέπει να το σκεφτείτε δύο φορές πριν μπείτε στο Wi-Fi του ξενοδοχείου

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνετε όταν πάτε σε ένα ξενοδοχείο; Μπαίνεται στο Wi-Fi, προφανώς. Οτιδήποτε άλλο, όπως το ξεπακετάρισμα, το φαγητό, το ποτό και η διασκέδαση, έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Αλλά μία νέα έρευνα του Today Show στις ΗΠΑ προκάλεσε μία ιδιαίτερη ανησυχία σχετικά με την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων όσο χρησιμοποιούμε το Wi-Fi του ξενοδοχείου.

 Σύμφωνα με τη The Sun, ο δημοσιογράφος Jeff Rossen, μαζί με έναν ειδικό ασφαλείας, έφτιαξαν ψεύτικα Wi-Fi hotspots σε ένα ξενοδοχείο στο Cancun του Μεξικού, για να δουν πόσο εύκολα μπορούσαν να κλέψουν προσωπικά δεδομένα από τους επισκέπτες. Οι δύο τους εξαπάτησαν τους επισκέπες δίνοντάς τους ένα παρόμοιο όνομα Wi-Fi με αυτό του επίσημου hotspot και μπόρεσαν να δουν τις συναλλαγές τους, τις πληροφορίες πτήσεών τους και λεπτομέρειες από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς κάθε φορά που κάθε ένας τους έκανε log in.

Οπότε, τι μπορούμε να κάνουμε για να είμαστε ασφαλείς; Πρώτα απ' όλα, να ζητήσουμε από κάποιον που δουλεύει στο ξενοδοχείο για το επίσημο Wi-Fi πριν κάνουν log in. Η συμβουλή του Today Show είναι να βάλουμε λάθος αριθμό δωματίου στο σύστημα, όταν και αν το ζητήσει. Αν μας αφήνει να μπούμε όπως και να έχει, τότε η εγκυρότητα του Wi-Fi είναι αμφισβητήσιμη, αφού τα πραγματικά hotspots δεν αφήνουν να συνδεθείς αν δεν βάλεις τις σωστές πληροφορίες. Ο Rossen και ο ειδικός ασφαλείας προτείνουν επίσης να σβήνετε εντελώς το δίκτυο από τη λίστα σας όταν φεύγετε από κάπου, έτσι ώστε να μην συνδέεστε αυτόματα σε κάποιο δίκτυο χωρίς να το καταλάβετε.

 

Gallery: Κι όμως αυτές οι φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί με smartphone

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ GALLERY
12 photos

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

More for you

 
 

Don't Miss