Γιατί οι δίδυμες στο εξώφυλλο του National Geographic γράφουν ιστορία

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Γιατί οι δίδυμες στο εξώφυλλο του National Geographic γράφουν ιστορία

Στο εξώφυλλο του τεύχους Απριλίου του National Geographic, ποζάρουν οι δίδυμες που βρίσκονται στο επίκεντρο αυτές τις μέρες. Οι Marcia και Millie Brown, στα  11 τους χρόνια έχουν κάτι που εμφανίζεται σε ελάχιστες περιπτώσεις: διαφορετικό χρώμα δέρματος.

Όταν γεννήθηκαν στην Αγγλία, ήταν πανομοιότυπες. Ο πατέρας των κοριτσιών, Michael, αναφέρει ότι σταδιακά το δέρμα της  Millie άρχισε να σκουραίνει, το ίδιο και τα μαλλιά της – ενώ η Marcia γινόταν όλο και πιο χλωμή και ξανθιά. Όπως αποδείχθηκε, ήταν διζυγωτικά δίδυμα, δηλαδή το προϊόν της γονιμοποίησης  δύο διαφορετικών ωαρίων από δύο διαφορετικά σπερματοζωάρια. Με άλλα λόγια, ενώ έχουν τα ίδια γενετικά χαρακτηριστικά, όπως όλα τα αδέλφια, η μία κληρονόμησε την εμφάνιση της μητέρας της, και η άλλη τις τζαμαϊκανές ρίζες του πατέρα της.

 

 

Αντίθετοι είναι  και οι χαρακτήρες τους.  Η μία είναι ελαφρώς αγοροκόριτσο, λατρεύει τη γυμναστική και το μπλε, ενώ η άλλη αγαπά το ροζ και τις πριγκίπισσες.

Φυσικά,  η διαφορετικότητα των κοριτσιών δεν ήταν πάντα καλοδεχούμενη. Έχουν δεχτεί πολλά αρνητικά σχόλια, πολλά από τα οποία αφορούν ότι δε λένε την αλήθεια για τη συγγένειά τους.

«Ρατσισμός είναι να σε κρίνουν για το χρώμα σου και όχι για αυτό που είσαι», λέει  η Millie και συνεχίζει «Προτιμώ να είμαι διαφορετική. Δεν πρέπει πάντα να εναρμονίζεσαι με το πλήθος επειδή αν δεν το κάνεις, θα τραβήξεις την προσοχή. Είναι καλύτερο να είσαι ο εαυτός σου».

Οι αδελφές Brown  θα πρωταγωνιστήσουν στο επόμενο τεύχος του National Geographic, που θα είναι αφιερωμένο στο ρατσισμό. Η αρχισυντάκτρια, Susan Goldberg, παραδέχτηκε σε άρθρο της  ότι το περιοδικό προωθούσε το ρατσισμό για χρόνια. «Εδώ και δεκαετίες, απεικονίζαμε  τους αυτόχθονες πολλών περιοχών ως εξωτικούς και άγριους, γυμνούς , φυσικά, να κυνηγούν χαρούμενοι –όπως προστάζουν όλα τα κλισέ», έγραψε.

Το κείμενό της ολοκλήρωσε τονίζοντας ότι είναι καιρός για αλλαγή. Το πρώτο βήμα έγινε, με την αναγνώριση της παλιάς κατάστασης. Το μόνο που μένει, είναι να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, για να διορθωθεί το παρελθόν.

 

Gallery: Δείτε επίσης φωτογραφίες που περιγράφουν τη γυναικεία κακοποίηση

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ GALLERY
8 photos

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

More for you

 
 

Don't Miss