Βρήκαν πού χάθηκε η Amelia Earhart

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Βρήκαν πού χάθηκε η Amelia Earhart

Οκτώ δεκαετίες πέρασαν από τη μυστηριώδη αλλά, παράλληλα, διάσημη εξαφάνιση της πρωτοπόρου Αμέλια Eρχαρτ. Πρόκειται για την πρώτη γυναίκα η οποία διέσχισε πετώντας τον Ατλαντικό Ωκεανό, ενώ επιχείρησε να επαναλάβει τον θρίαμβό της κάνοντας τον γύρο του κόσμου με αεροπλάνο.

Πλήθος θεωριών έχουν διατυπωθεί μέχρι σήμερα για το τι πραγματικά συνέβη στην Αμέλια και τον πλοηγό της, Φρεντ Νούναν, όταν εξαφανίστηκαν στις 2 Ιουλίου 1937, ενώ πετούσαν πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό – μεταξύ της Παπούα Νέας Γουινέας και της νήσου Χάουλαντ. Τώρα, όμως, φαίνεται ότι βρέθηκε η απάντηση στον γρίφο.

Μια νέα επιστημονική μελέτη, λοιπόν, σύμφωνα με την Telegraph, υποστηρίζει ότι τα οστά τα οποία βρέθηκαν το 1940 στη νήσο Νικουμαρόρο -γνωστή και ως νήσο Γκάρντνερ, μια κοραλλιογενή ατόλη, περίπου 1.200 μίλια από τις νήσους Μάρσαλ- ανήκουν στην Ερχαρτ κι όχι σε κάποιον άνδρα, όπως είχε αποφανθεί μια ιατροδικαστική εξέταση του 1941.

Τα οστά είχε μελετήσει τότε ο δρ Ντέιβιντ Χούντλες της Ιατρικής Σχολής των Φίτζι, ο οποίος εξέτασε την αναλογία της περιφέρειας του μηρού προς το μήκος του, τη γωνία του μηρού και της λεκάνης και την ηβική σύμφυση που σχηματίζεται μεταξύ των δύο οστών της λεκάνης και είναι ευρύτερη στις γυναίκες απ’ ό,τι στους άνδρες. Τότε, εκείνος συμπέρανε ότι δεν μπορούσαν να ανήκουν στην Ερχαρτ, αλλά σε κάποιον άνδρα.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

More for you

 
 

Don't Miss