Το δάχτυλο σπέρματος: η συσκευή που υπόσχεται να βοηθήσει τις γυναίκες να μείνουν έγκυες μόνες τους

Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Το δάχτυλο σπέρματος: η συσκευή που υπόσχεται να βοηθήσει τις γυναίκες να μείνουν έγκυες μόνες τους

Ο σχεδιαστής και καλλιτέχνης από την Κορέα Koo Hyeonjeong δημιούργησε ένα περίεργο εργαλείο βιοτεχνολογίας με το όνομα «The seeding finger», το οποίο θα μπορούσε να επιτρέψει στις γυναίκες να μείνουν έγκυες μόνες τους. Ναι σωστά διαβάσατε. Η συσκευή έχει δημιουργηθεί για να παράγει σπέρμα και να δίνει την ανεξαρτησία αναπαραγωγής στις γυναίκες.

 Αν και ακόμα η συγκεκριμένη συσκευή δεν λειτουργεί και ίσως αποτελεί μια ευφάνταστη πρόταση. Παρόλα αυτά ο Koo Hyeonjeong σχεδίασε μια περίεργη προσθήκη χεριού που παράγει σπέρμα το οποίο μεταφέρεται μέσα από ένα πολύ μακρύ δάχτυλο. Η συσκευή έχει τρία τμήματα μια θήκη που συγκρατεί το σπέρμα, έναν σωλήνα που το σπερματοζωάριο ταξιδεύει και ένα στέλεχος για την εισαγωγή του σπέρματος στον κόλπο. Ο χρήστης το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να πιέσει το χέρι προκαλώντας το σπερματοζωάριο να φύγει και να περάσει στον κόλπο της γυναίκας έτσι ώστε να της δώσει την ευκαιρία να μείνει έγκυος.

Τέλος ο καλλιτέχνης έχει δηλώσει ότι αντιλαμβάνεται πως η πρότασή του θα έρθει αντιμέτωπη με τη παραδοσιακή δομή της οικογένειας. Ωστόσο ακόμα είναι πολύ νωρίς γιατί δεν υπάρχει καμία εξήγηση για το πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει το «seeding finger» και για το πώς θα μπορούσε να γίνει η παραγωγή σπέρματος.

 

 

The Seeding Finger #이화여대 #산업디자인 #졸업전시

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 구현정 (@hj_9u) στις

More for you

 
 

Don't Miss