Τι συμβαίνει με την αφρικανική σκόνη;

The JennettesTHE JENNETTES Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Τι συμβαίνει με την αφρικανική σκόνη;

Σκόνη από την Αφρική αναμένεται να κατακλύσει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, την Κυριακή 25 Μαρτίου. Μπορεί οι βορειοδυτικοί άνεμοι που επικρατούσαν από χθες το πρωί να την περιόρισαν στην Κύπρο, όμως οι καιρικές συνθήκες την ημέρα της εθνικής μας εορτής θα ευνοήσουν για μία ακόμη φορά τη μεταφορά της, χωρίς να αποκλείονται λασποβροχές.

Το φαινόμενο, σύμφωνα με το μετεωρολόγο Θεόδωρο Κολυδά, θα διαρκέσει μία ημέρα. Εξήγησε ότι οι περισσότερες περιπτώσεις μεταφοράς σκόνης από τη Σαχάρα, παρατηρούνται συνήθως τους ανοιξιάτικους μήνες. Αυτό οφείλεται στο συνδυασμό των ατμοσφαιρικών συστημάτων που επικρατούν αυτή την εποχή στο Μαρόκο, την Αλγερία, την Τυνησία, τη Λιβύη και τη Μεσόγειο.

Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, παρατηρούνται 5-6 τέτοια φαινόμενα, που συνήθως δεν κρατούν περισσότερο από μία με δύο ημέρες. Η μεγαλύτερη καταγραφή που έχει γίνει ποτέ, όμως, ήταν τέσσερις ημέρες.

Γενικότερα, καλό θα είναι όσοι αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα να περιορίσουν την έντονη σωματική άσκηση, ιδιαίτερα αν αυτή πραγματοποιείται σε εξωτερικούς χώρους. Το ίδιο ισχύει και για τα άτομα άνω των 65, ενώ εκείνοι που υποφέρουν από άσθμα, ίσως χρειαστούν περισσότερες εισπνοές του ανακουφιστικού φαρμάκου.

Το καλό είναι, ότι μέχρι τη Δευτέρα η ατμόσφαιρα θα έχει καθαρίσει, και θα μπορούμε και πάλι να απολαύσουμε την ωραιότερη εποχή του χρόνου.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

More for you

 
 

Don't Miss