Ο άνθρωπος με τους 3.000 συγγενείς

Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

Ο άνθρωπος με τους 3.000 συγγενείς

Όταν ο πρώην πρόεδρος Τζορτζ Μπους απέρριψε το αίτημα του Αλ Τζέικομπς για συνέντευξη, εκείνος κατέφυγε σε μια δεύτερη απέλπιδα προσπάθεια: «Δεν θα μπορούσατε να το κάνετε για την οικογένεια;», του έγραψε επισημαίνοντας ότι ήταν (μακρινά) ξαδέλφια.

Η έκκληση λειτούργησε. Ο Μπους τού έδωσε την πολυπόθητη συνέντευξη, ποζάρισε, μάλιστα, για μια φωτογραφία που φιγουράρει μαζί με πολλές άλλες στο νέο βιβλίο του Αλ Τζέικομπς «It’s All Relative, Adventures in the Ups and Downs of the World’s Family Tree», το οποίο διερευνά τις προκλήσεις του παγκόσμιου οικογενειακού δέντρου, με άλλα λόγια το όνειρο κάποιων γενετιστών και γενεαλόγων να συνδέσουν όλους όσους έζησαν ποτέ, είτε πρόκειται για Νεάντερταλ είτε για διασημότητες.

Η ιδέα του παγκόσμιου οικογενειακού δέντρου είναι εμμονική, κάποιοι την έχουν χαρακτηρίσει και παράλογη, τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που κυκλοφόρησε σε βιβλίο η προσπάθεια του Τζέικομπς να εντοπίσει όσο το δυνατόν περισσότερα από τα μακρινά ξαδέλφια του.

Ο Τζέικομπς πληροφορήθηκε την ύπαρξη του παγκόσμιου οικογενειακού δέντρου από κάποιον εντελώς άγνωστό του: «Δεν με γνωρίζετε, αλλά είμαι όγδοος εξάδελφός σας. Και έχουμε πάνω από 80.000 συγγενείς σας στη βάση δεδομένων μας», έγραφε το e-mail που έλαβε μια μέρα.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

More for you

 
 

Don't Miss