Η συμβουλή μίας γυναίκας από το 1925 για τους άντρες έχει γίνει viral

Αφροδίτη ΣακκάΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΑΚΚA Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Η συμβουλή μίας γυναίκας από το 1925 για τους άντρες έχει γίνει viral

Κατά τη διάρκεια των χρόνων πάντα βασιζόμαστε στις γιαγιάδες για να μας δώσουν τις κατάλληλες συμβουλές. Το να μάθουμε τι χρειάζεται για να πετύχουμε στη ζωή και να αντιμετωπίσουμε τα εμπόδιά της χρειάζεται χρόνο -οι μεγαλύτεροί μας μπορούν να μας προσφέρουν τον πλούτο της κατανόησης σε μία αυξανόμενα περίπλοκη εποχή και να μας υπενθυμίσουν πως τα προβλήματά μας μπορεί να μην είναι τόσο μοναδικά. Αυτό που αντιμετωπίζουμε τώρα έχει αντιμετωπιστεί στο παρελθόν. Κι όταν μπορούμε να γελάσουμε με κάθε τι που εμφανίζεται στον δρόμο μας, είναι ακόμα καλύτερα.

 

Η Ella Roberts (@ellaroberts) ανέβασε κάτι που είχε γράψει η γιαγιά της στο ημερολόγιό της το 1925, και προς έκπληξή της, το είδε να γίνεται viral στο Twitter αφού πολλές γυναίκες μπόρεσαν να ταυτιστούν. Στην σκανδαλώδη εποχή μας του #MeToo, ανάμεσα σε απ' ότι φαίνεται αμέτρητες ιστορίες σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης, το tweet της Roberts ήταν μία αναζωογονητική και ξεκαρδιστική υπενθύμιση πως το χιούμορ και η αλληλεγγύη είναι πολύ καλοί τρόποι να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες και την απογοήτευση. Το σημείωμα γράφει: "Δεν υπάρχει πίστη σε έναν άντρα, ούτε καν σε αδερφό, οπότε κορίτσια πρέπει να αγαπάτε, να αγαπάτε η μία την άλλη". Απ' ότι φαίνεται, είτε είναι 1925, είτε 2018, οι σχέσεις είναι δύσκολες. Και αυτή η γιαγιά το ήξερε πολύ καλά.

Οι απαντήσεις στο tweet της Roberts μερικές φορές είναι ξεκαρδιστικές (μία γράφει "θα ήταν ωραίο τατουάζ"), ενώ άλλες ήταν διχασμένες, με έναν χρήστη να είναι κατά:

Κάποιοι ένιωσαν πως το σημείωμα είναι προσβλητικό για τους άντρες, αλλά άλλοι χρήστες ενθάρρυναν τους άντρες να το πάρουν ως αστείο και όχι προσωπικά.

Η γιαγιά της Ella είχε τους λόγους της να σκέφτεται έτσι για τους άντρες το 1925 βέβαια -οι λευκές γυναίκες στις ΗΠΑ είχαν το δικαίωμα της ψήφου μόνο τα τελευταία πέντε χρόνια, ενώ οι μαύρες γυναίκες δεν είχαν το δικαίωμα μέχρι και το 1965. Εκτός από την αναμενόμενη ρουτίνα του να παντρευτούν και να μεγαλώσουν παιδιά, οι επιλογές για τις γυναίκες εκείνη την εποχή ήταν πολύ περιορισμένες. Μπορούμε να πούμε πως από τότε έχουν γίνει μεγάλες αλλαγές, ωστόσο, ο δρόμος είναι μακρύς για να ξεπεράσουμε μία κουλτούρα που έχει χτιστεί πάνω στην ανισότητα και την περιθωριοποίηση.

 

Gallery: Δείτε ακόμη 500 πανέμορφες γυναίκες απ' όλο τον κόσμο να φωτογραφίζονται

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ GALLERY
14 photos

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

More for you

 
 

Don't Miss