«Αγαπώντας τον Pablo, μισώντας τον Escobar»

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

«Αγαπώντας τον Pablo, μισώντας τον Escobar»

Εκείνη ήταν μια γυναίκα της αστικής τάξης της Κολομβίας και επιδίωκε να συνάπτει σχέσεις με τους πλέον υψηλά ιστάμενους της πατρίδας της. Εκείνος ήταν ένας ληστής, γιος ενός αγρότη και μιας δασκάλας που ξεκίνησε την καριέρα του, κλέβοντας ταφόπλακες – η Μπιρχίνια και ο Πάμπλο, η δημοσιογράφος και ο βαρώνος των ναρκωτικών, ο βασιλιάς της κόκας. «Αλλά σας παρακαλώ, μην παρουσιάσετε την ιστορία μας σύμφωνα με το στερεότυπο της πεντάμορφης και του τέρατος», επισημαίνει η Μπαγέχο, μιλώντας στην Corriere della Sera. Αφορμή για την συνομιλία της πρώην τηλεπαρουσιάστριας και ερωμένης του Πάμπλο Εσκομπάρ με την ιταλική εφημερίδα αποτέλεσε η κυκλοφορία στην Ιταλία του βιβλίου «Αγαπώντας τον Πάμπλο, μισώντας τον Εσκομπάρ». Πρόκειται για μια αυτοβιογραφία της Μπιρχίνια Μπαγέχο στην οποία παρουσιάζει με κάθε λεπτομέρεια τη σχέση της με τον επικεφαλής του διαβόητου καρτέλ του Μεδεγίν.

Η Μπαγέχο και ο Πάμπλο γνωρίστηκαν στη Hacienda Nápoles, το υπερπολυτελές ράντσο του Εσκομπάρ που διέθετε πέρα από πισίνες, λίμνες και γήπεδα γκολφ, αρένες ταυρομαχιών και ζωολογικό κήπο που φιλοξενούσε εκατοντάδες διαφορετικά είδη ζώων. Εκεί, ο Πάμπλο καταφέρνει εύκολα να την γοητεύσει, ώστε να την καθυποτάξει, να την χειραγωγήσει και να την χρησιμοποιήσει για να ικανοποιήσει τις πολιτικές του βλέψεις. Η Μπαγέχο δεν μπορεί αλλά και δεν θέλει να αντισταθεί. «Αλλά δεν το έκανα ποτέ για τα λεφτά», επισημαίνει σήμερα, εξηγώντας ότι τελικά ενέδωσε στον Εσκομπάρ εξαιτίας της δυνατότητας που της πρόσφερε να παρατηρήσει και να ζήσει από κοντά έναν άνθρωπο τόσο πλούσιο και τόσο ισχυρό. «Μου άρεσε και το σχέδιό του να κλέβει από τους πλούσιους και να τα δίνει στους φτωχούς», σημείωσε η πρώην δημοσιογράφος.

Η Μπαγέχο και ο Εσκομπάρ θα συνευρεθούν συνολικά «διακόσιες είκοσι φορές, 80 από τις οποίες περιβαλλόμασταν από φίλους, οπαδούς ή σωματοφύλακες», και πάντα υπό πίεση – πέρα από την Τάτα, την ζηλότυπη σύζυγο του «El Patron», η Μπιρχίνια, βάλλεται και από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας Εσκομπάρ, που επιδιώκουν να την απομακρύνουν, ανησυχώντας για την επιρροή που ασκεί πάνω του. Πάντως εκείνος, αφοσιωμένος στις επιχειρήσεις του, συνεχίζει να βάζει βόμβες, να ληστεύει και να δολοφονεί, βυθίζοντας στο χάος την οικονομία και την κοινωνία της Κολομβίας.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

More for you

 
 

Don't Miss