Αυτό είναι το πιο παρεξηγήσιμο emoji

Μαρία ΜεϊντάνηΜΑΡΙΑ ΜΕΙΝΤAΝΗ Τετάρτη 04 Απριλίου 2018

Τετάρτη 04 Απριλίου 2018

Αυτό είναι το πιο παρεξηγήσιμο emoji

Τα emojis και τα emoticons είναι σίγουρα μια εντελώς «νέα γλώσσα» που μπήκε στη ζωή μας μαζί με την ραγδαία αύξηση της χρήσης των social media και, όπως κάθε «διάλεκτος», έχουν και αυτά τους δικούς τους κώδικες.

Ενώ οι περισσότερες φατσούλες που χρησιμοποιούμε για να διανθίζουμε τα μηνύματά μας είναι σχετικά ξεκάθαρες ως προς τη σημασία τους, υπάρχουν και ορισμένα emojis που δεν είναι και πολύ δύσκολο να παρεξηγηθούν. Και ένα από αυτά είναι και το ανάποδο χαμογελάκι.

Το upside down smile δημιουργήθηκε το 2015 και σύμφωνα με την επίσημη σελίδα των emojis, είναι προορισμένο για να δηλώνει πως κάναμε μία μικρή ανοησία και το αναγνωρίζουμε. Αυτό όμως που έχει κυριαρχήσει σαν εντύπωση είναι πως το συγκεκριμένο εικονίδιο δεν σημαίνει τίποτε άλλο πέρα από… σαρκασμό. Μοιάζει δηλαδή σαν συμπλήρωμα όταν θέλουμε να εκφράσουμε το θυμό που έχουμε μέσα μας για κάτι αλλά δε θέλουμε να το κάνουμε άμεσα. Δεν ξέρουμε πώς το χρησιμοποιείτε εσείς αλλά σε όποια από τις δύο κατηγορίες κι αν ανήκετε, τώρα γνωρίζετε ότι υπάρχει και άλλη μία εξήγηση.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

More for you

 
 

Don't Miss