Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων: Ας τα βοηθήσουμε

Τετάρτη 04 Απριλίου 2018

Τετάρτη 04 Απριλίου 2018

Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων: Ας τα βοηθήσουμε

Πολλοί άνθρωποι τα βλέπουν να ψάχνουν φαγητό στα σκουπίδια, και αδιαφορούν. Άλλωστε, δεν ομορφαίνουν καν το τοπίο – απλώς φαίνονται βρώμικα και άρρωστα. Ο λόγος για τα αδέσποτα ζώα, ο αριθμός των οποίων αυξάνεται μέρα με τη μέρα.

Υπάρχουν περισσότερα από 600 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο, και είναι δυστυχισμένα. Κρυώνουν, πεινάνε κάποια είναι άρρωστα ενώ άλλα κακοποιημένα. Γι’αυτό το λόγο, έχει καθιερωθεί από το 2010 μία ημέρα αφιερωμένη σε αυτά: Η 4η Απριλίου. Τότε μπορούμε όλοι να δείξουμε έμπρακτα πόσο θέλουμε να αλλάξει αυτή η κατάσταση, είτε υιοθετώντας ένα από αυτά, είτε αν γίνουμε εθελοντές σε κάποια φιλοζωική οργάνωση.

Ο εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Ημέρας των Αδέσποτων Ζώων, Cesar Millan, έχει μιλήσει στο Huffington Post για τους λόγους που τον ώθησαν να ασχοληθεί τόσο ενεργά. «Κατά κάποιο τρόπο, είμαι κι εγώ σαν εκείνα. Ήρθα στην Αμερική χωρίς τίποτα, δεν ήξερα πού θα κοιμηθώ και τι θα μου συμβεί. Ήξερα πως ήμουν καλά, αλλά βρισκόμουν μακριά από την οικογένειά μου, δε μιλούσα Αγγλικά και δεν είχα κανέναν τρόπο να συνεννοηθώ με τους γύρω μου. Είναι τρομακτικό να κοιμάσαι στο δρόμο, και να μην είσαι σίγουρος για το εάν θα επιβιώσεις την επόμενη μέρα».

Υπάρχει, όμως, μία σημαντική διαφορά ανάμεσα σε εκείνον και τα αδέσποτα: Διάλεξε εκείνη την αβέβαιη ζωή. Τα 600 αυτά εκατομμύρια αβοήθητα πλάσματα, δεν είχαν επιλογή. Εγκαταλείφθηκαν από τους ιδιοκτήτες τους, γεννήθηκαν στο δρόμο, ή, απλώς, χάθηκαν. Δε δημιούργησαν τα ίδια τις συνθήκες ζωής τους, παρ’όλα αυτά είναι αναγκασμένα να προσαρμοστούν.

Καθένας από εμάς μπορεί να βοηθήσει. Μέσα από οργανισμούς, στείρωση και υιοθεσία τους, είμαστε σε θέση να περιορίσουμε τον τεράστιο αριθμό εκείνων των ζώων. Είναι ώρα να δράσουμε.

 

Gallery: Δείτε επίσης το φωτογράφο που βοηθά αδέσποτα σκυλάκια να υιοθετηθούν

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ GALLERY
9 photos

 

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

More for you

 
 

Don't Miss