Αυτές οι γυναικολόγοι κήρυξαν τον πόλεμο σε έναν νόμο του Hitler

Πέμπτη 05 Απριλίου 2018

Πέμπτη 05 Απριλίου 2018

Αυτές οι γυναικολόγοι κήρυξαν τον πόλεμο σε έναν νόμο του Hitler

Όταν η γερμανίδα γυναικολόγος Κριστίνα Χένελ έλαβε πρόστιμο ύψους 6.000 ευρώ από γερμανικό δικαστήριο επειδή αναγραφόταν στο προσωπικό της site όπου διαφήμιζε τις ιατρικές υπηρεσίες της ότι μεταξύ άλλων, αναλαμβάνει και εκτρώσεις, η ίδια ένοιωσε ότι το ποτήρι ξεχείλισε. Στην ίδια θέση βρίσκεται, αφού απειλείται με αντίστοιχο πρόστιμο και η συνάδελφός της Νόρα Στζαζ. Οι δυο τους, ενωμένες, δηλώνουν αποφασισμένες να φτάσουν έως το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας αν χρειαστεί, προκειμένου να επανεξεταστεί και να αλλάξει ο νόμος που θεσπίστηκε το 1933 και απαγορεύει στους επαγγελματίες γιατρούς να διαφημίζουν ότι αναλαμβάνουν να κάνουν εκτρώσεις σε γυναίκες που επιθυμούν να διακόψουν την κύηση.

Μπορεί η Γερμανία να θεωρείται μια ανοιχτόμυαλη χώρα, που έχει ταχθεί υπέρ των γυναικείων δικαιωμάτων με μεγάλες κινητοποιήσεις από τη δεκαετία του 1970, στην περίπτωση των εκτρώσεων όμως, βρίσκεται ακόμα στη σκιά του Χίτλερ. Η έκτρωση θεωρείται νόμιμη και αποδεκτή μόνο υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρακτική της έκτρωσης δεν περιλαμβάνεται καν στα βιβλία των φοιτητών Ιατρικής, ούτε φυσικά διδάσκεται από τους αρμόδιους καθηγητές.

«Η έκτρωση παραμένει τεράστιο ταμπού στη Γερμανία» τονίζει η γυναικολόγος Χένελ σε συνέντευξή της. Σύμφωνα με τον αναχρονιστικό νόμο, μία γυναίκα που επιθυμεί για τους δικούς της λόγους να τερματίσει την εγκυμοσύνη της εντός του πρώτου τριμήνου, είναι υποχρεωμένη να επισκεφθεί κάποιον ειδικό σύμβουλο σε δημόσιο νοσοκομείο, που σκοπό θα έχει να τη μεταπείσει. Στη συνέχεια, είναι επίσης υποχρεωμένη να περιμένει τρεις ημέρες, προτού προβεί σε οποιαδήποτε απόφαση.

Και η παράνοια του νόμου συνεχίζεται: εκτός αν πρόκειται για σοβαρούς λόγους υγείας για τους οποίους μια γυναίκα θέλει να κάνει έκτρωση και εκτός αν η εγκυμοσύνη έχει προκύψει από βιασμό, τα γερμανικά ασφαλιστικά ταμεία δεν καλύπτουν τα έξοδα της επέμβασης.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ. 

More for you

 
 

Don't Miss