Λύση από το μέλλον στην Ιαπωνία: Ρομπότ για την φροντίδα ηλικιωμένων

Παρασκευή 06 Απριλίου 2018

Παρασκευή 06 Απριλίου 2018

Λύση από το μέλλον στην Ιαπωνία: Ρομπότ για την φροντίδα ηλικιωμένων

Στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, τα ρομπότ έχουν μπει για τα καλά στην καθημερινότητα εκατομμυρίων ανθρώπων. Μάλιστα, αυτές οι μηχανές έχουν αρχίσει να αναλαμβάνουν δύσκολες εργασίες, με σημαντικά οφέλη για τις σύγχρονες κοινωνίες. Μία από αυτές είναι και η φροντίδα των ηλικιωμένων.

Τα ρομπότ έχουν λειτουργική θέση στο νοσοκομείου Shintomi του Τόκιο, το οποίο χρησιμοποιεί 20 διαφορετικά μοντέλα για να φροντίζει τους ασθενείς του. Η ιαπωνική κυβέρνηση ελπίζει ότι θα αποτελέσει πρότυπο για την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας που υπάρχει στη χώρα σχετικά με τα εν λόγω ρομπότ, τα οποία επιστρατεύονται για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τον μεγάλο αριθμό ηλικιωμένων που δεν τυγχάνουν φροντίδας.

Το στοίχημα φυσικά είναι μεγάλο. Ο αρθρογράφος του Reuters επισημαίνει ότι το να επιτρέπεται στα ρομπότ να βοηθήσουν στη φροντίδα των ηλικιωμένων -εργασία που συνήθως θεωρείται ότι απαιτεί ανθρώπινη επαφή- μπορεί να φαντάζει μια ζοφερή ιδέα στη Δύση. Από την πλευρά τους όμως, οι Ιάπωνες το βλέπουν θετικά. Αλλωστε, στη συγκεκριμένη χώρα τα ρομπότ απεικονίζονται στα δημοφιλή μέσα ενημέρωσης ως φιλικά και χρήσιμα.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

More for you

 
 

Don't Miss