Η ιστορία μίας γυναίκας που παντρεύτηκε έναν τζιχαντιστή

Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Η ιστορία μίας γυναίκας που παντρεύτηκε έναν τζιχαντιστή

«Αυτό είναι πόλεμος». Την απόλυτη φρίκη βίωσε για δύο χρόνια, από το 2015 μέχρι το 2017, μια Αμερικανίδα σε προπύργιο των τζιχαντιστών της ISIS. Η Σαμ Ελ Χασανί αποκάλυψε στην κάμερα του BBC το αποτροπιαστικό καθεστώς ομηρίας στο οποίο παγιδεύτηκε από τον…σύζυγό της.

Ο Μουσά την έπεισε να πάρει τα δύο τους παιδιά και να μεταβούν από τις ΗΠΑ στη Ράκα, την πόλη που λάβωσε η ISIS και που πριν από λίγους μήνες ανακατέλαβαν οι συριακές δυνάμεις.

Ο άντρας μου μας παγίδεψε για να πάμε στη Ράκα» ισχυρίστηκε η Σαμ. Ξαφνικά, τον είδε να στέκεται στη μέση του δρόμου. Αξύριστος, με πυκνό μούσι και με ένα όπλο στο χέρι. Χαμογελούσε πλατιά… Με το που αντίκρισε τον σύζυγό της, η γυναίκα του είπε: «Είσαι τρελός, σηκώνομαι και φεύγω». Εκείνος τότε με κυνικό ύφος της απάντησε: «Δοκίμασέ το, δεν θα καταφέρεις να φύγεις».

Το χειρότερο όλων είναι ότι ο γιος της Σαμ πρωταγωνίστησε σε ένα από τα τελευταία ανατριχιαστικά και προπαγανδιστικά βίντεο του Ισλαμικού Κράτους. Από τα παιδικά χείλη του Μάθιου ήχησαν λέξεις που αποδεικνύουν τη χαοτική φύση του φανατισμού.Στέλνοντας μήνυμα στον αμερικανό πρόεδρο, φαίνεται να λέει, λίγο προτού περάσει στον έλεγχο των συριακών δυνάμεων η Ράκα: «Ο Αλλάχ υποσχέθηκε ότι εμείς θα νικήσουμε και εσύ θα χάσεις. Ο πόλεμος δεν θα λήξει στα εδάφη της Ράκα ή της Μοσούλης αλλά στα δικά σας. Ετοιμαστείτε, ο πόλεμος ξεκίνησε»…

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

More for you

 
 

Don't Miss