Πλέον θα μπορούμε να αποθηκεύσουμε τα προσωπικά μας δεδομένα και από το Instagram

Κυριακή 15 Απριλίου 2018

Κυριακή 15 Απριλίου 2018

Πλέον θα μπορούμε να αποθηκεύσουμε τα προσωπικά μας δεδομένα και από το Instagram

Μετά το Facebook, που ανακοίνωσε ότι οι χρήστες θα μπορούν να έχουν αυξημένο έλεγχο στα προσωπικά τους δεδομένα, έρχεται μία θυγατρική του εταιρεία να κάνει το ίδιο. Το Instagram δήλωσε ότι θα μπορεί ο καθένας να αποθηκεύσει όλα όσα έχει μοιραστεί – από φωτογραφίες μέχρι μηνύματα.

Όλα αυτά γίνονται στο πλαίσιο ενός ευρωπαΐκού κανονισμού προστασίας δεδομένων, που θα τεθεί σε εφαρμογή από τις 25 Μαΐου. Θα έχουμε έτσι την ευκαιρία να  ενημερωνόμαστε λεπτομερώς για τη διαδικασία συλλογής στοιχείων που μας αφορούν, ή και να εξαιρεθούμε εντελώς από αυτήν.

Το Instagram, λοιπόν, για να μπορέσει να ικανοποιήσει αυτές τις απαιτήσεις της Γενικής Προστασίας Δεδομένων, βρίσκεται στη διαδικασία δημιουργίας ενός νέου εργαλείου φορητότητας. Ακόμα, όμως, δεν είναι σίγουρο αν στις πληροφορίες που συλλέγονται ανήκουν και οι διαφημίσεις του εκάστοτε προφίλ.

Με την προθεσμία να λήγει σύντομα, περιμένουμε προσαρμοστούν στον νέο αυτό κανόνα όλες οι μεγάλες εταιρείες, όπως η Google. Χωρίς ακόμα να έχει κάνει καμία ανακοίνωση, παραμένει άγνωστο το εάν ο κολοσσός θα προβεί σε κάποια αλλαγή.

Φυσικά, όταν εφαρμοστούν οι κανονισμοί, θα τιμωρείται και η υποκλοπή δεδομένων από χάκερ. Μάλιστα, εκτιμάται ότι το πρόστιμο που θα επιβάλλεται θα κυμαίνεται μεταξύ των 600.000 και των 20 εκατομμυρίων ευρώ.

 

Διαβάστε επίσης: Ο Mark Zuckerberg παραδέχτηκε ενώπιον του Κογκρέσου πως έφτιαξε ένα site για να βαθμολογεί γυναίκες

 

Gallery: Δείτε επίσης τα γυαλία που βλέπουμε παντού στο Instagram

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ GALLERY
5 photos

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

More for you

 
 

Don't Miss