Μπορεί το Apple Watch να δείξει αν έχετε θυροειδή;

Αφροδίτη ΣακκάΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΑΚΚA Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Μπορεί το Apple Watch να δείξει αν έχετε θυροειδή;

Gadgets όπως το Apple Watch μπορούν να παρακολουθήσουν τις γυμναστικές σας δραστηριότητες και τα στατιστικά της υγείας σας, ενώ κάνουν streaming όλα τα αγαπημένα σας τραγούδια από τον καρπό σας. Αλλά το Apple Watch μίας γυναίκας έκανε κάτι πολύ παραπάνω από αυτά: την βοήθησε να εντοπίσει έναν ασυνήθιστο παλμό, υποδεικνύοντας ένα δυνητικά απειλητικό για τη ζωή πρόβλημα θυρεοειδούς, όπως αναφέρει το Topeka Capital-Journal.

 

Σύμφωνα με το Today, η Heather Hendershot έβλεπε τηλεόραση στον καναπέ της, όταν το Apple Watch της άρχισε να χτυπάει -εντοπίζοντας πως οι ήρεμοι χτύποι της καρδιάς της ήταν πολύ υψηλοί. Η 25χρονη ήταν νέα, είχε γεννήσει τέσσερις μήνες πριν χωρίς επιπλοκές και δεν είχε ιστορικό καρδιακών προβλημάτων. Χρόνια αθλήτρια, η 25χρονη μητέρα ανακάλυψε πως οι ήρεμοι παλμοί της είχαν ανέβει στους 120 το λεπτό -με τον μέσο όσο να είναι 60 με 100 το λεπτό, η Hendershot ανησύχησε λίγο στην αρχή, αλλά όταν οι παλμοί της ανέβηκαν ακόμα περισσότερο στους 160 το λεπτό, ήξερε πως κάτι δεν πήγαινε καλά. Η Hendershot είπε στο Today, πως επειδή πίστευε πως ήταν υγιής, σκέφτηκε "Μπορεί το ρολόι να είναι λίγο χαλασμένο".

Όπως και η Hendershot, πολλοί γιατροί ήταν αρκετά σκεπτικοί στην αρχή όταν η Apple ανακοίνωσε πως η νεότερη εκδοχή του gadget θα ερχόταν εξοπλισμένη με αισθητήρες παλμών. Πολλοί ανησύχησαν πως η συσκευή θα αποδεικνυόταν ανακριβής και θα προκαλούσε υψηλότερα ποσοστά στρες λόγω ψευδών θετικών, όπως αναφέρει η Daily Mail. Αλλά η ενσωματωμένη τεχνολογία έλαβε εξαιρετικές κριτικές από το Stanford νωρίτερα αυτή τη χρονιά και στην περίπτωση της Hendershot, το gadget της Apple κατέληξε να της σώσει τη ζωή. Ο υπερθυρεοειδισμός είναι μία κοινή πάθηση -που επηρεάζει περίπου το 12% του πληθυσμού, σύμφωνα με το American Thyroid Association. Τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν από ξαφνική μείωση βάρους, μέχρι ιδρώτα, έντονους παλμούς, αυξημένη όρεξη, άγχος ή κούραση. Μερικές φορές είναι δύσκολο να διαγνωστεί επειδή μπορεί να μοιάζει με άλλες παθήσεις. H Hendershot δεν κατάλαβε την αύξηση των χτύπων της καρδιάς της από μόνη της, αλλά χάρη στο Apple Watch της, μπόρεσε να πάρει ιατρική βοήθεια πριν συμβεί επηρεαστεί σοβαρά η υγεία της.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

More for you

 
 

Don't Miss