Ημέρα της Γης: Φέτος, σταματάμε να χρησιμοποιούμε πλαστικό

Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Ημέρα της Γης: Φέτος, σταματάμε να χρησιμοποιούμε πλαστικό

Εδώ και 48 χρόνια, η 22η Απριλίου είναι μία μέρα αφιερωμένη στη Γη. Η αρχή έγινε στην Αμερική το 1970, όταν εκατομμύρια πολίτες διαδήλωσαν κατά των προβλημάτων που δημιούργησε η βιομηχανική ανάπτυξη στο περιβάλλον. Σήμερα, είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένη, με 193 χώρες να συμμετέχουν σε συντονισμένες δράσεις. Μάλιστα, για τον εορτασμό της, δεν είναι λίγοι οι κάτοικοί τους που πηγαίνουν σε πορείες και δενδροφυτεύσεις, ενώ αναλαμβάνουν τον καθαρισμό μεγάλων δρόμων και πάρκων.

Η οργάνωση που είναι υπεύθυνη για όλα, είναι το Earth Day Network, και ανακοίνωσε πως ο σκοπός της φετινής Ημέρας της Γης είναι να κινητοποιηθεί ο κόσμος για να δώσει ένα τέλος στην εκτεταμένη χρήση πλαστικού και στη μόλυνση που οφείλεται σ’εκείνη. Έχοντας προκαλέσει από ρύπανση στις παραλίες, μέχρι καταστροφή της θαλάσσιας πανίδας, πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους λόγους που το μέλλον του πλανήτη απειλείται.

Πώς θα διορθωθεί η κατάσταση;

Είναι ανάγκη να αλλάξει ριζικά ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν το πλαστικό, ενώ πρέπει να διαδοθεί η ιδέα ότι όλοι μπορούμε να κάνουμε κάτι για να βοηθήσουμε. Αυτό είναι, άλλωστε, και το μήνυμα που θέλει να περάσει η Google, μέσα από το βίντεο που δημιούργησε.

 

Gallery: Δείτε επίσης πόσο μικροί είμαστε σε σχέση με το περιβάλλον που ζούμε

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ GALLERY
12 photos

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

More for you

 
 

Don't Miss