Προσοχή, το κινητό σας μπορεί να σας κατασκοπεύει

Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Προσοχή, το κινητό σας μπορεί να σας κατασκοπεύει

Το σκάνδαλο της υφαρπαγής των προσωπικών δεδομένων δεκάδων εκατομμυρίων χρηστών του Facebook έχει προκαλέσει ένα τσουνάμι αντιδράσεων σε κάθε επίπεδο.

Ένας τρόπος για να βρείτε το κινητό σας όταν είναι στο αθόρυβο

Παράλληλα, το τελευταίο διάστημα, στελέχη της βιομηχανίας των υπολογιστών, προγραμματιστές, ειδικοί στον τομέα της ασφάλειας ηλεκτρονικών δεδομένων δίνουν οδηγίες και συμβουλές για την προστασία των δεδομένων των χρηστών, ενώ πολλά μέσα μαζικής ενημέρωσης δημοσιεύουν σχετικά άρθρα ή κάνουν αφιερώματα για αυτόν τον σκοπό.

Κι όμως αυτές οι φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί με smartphone

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ GALLERY
12 photos

Ενα από τα πιο πρόσφατα αφιερώματα σχετικώς, που προκάλεσαν μεγάλο ενδιαφέρον, έκανε η εφημερίδα Guardian. Σε αυτό γίνεται αναφορά στις συμβουλές του Φέλιξ Κράουζε, ενός από τους νέους γκουρού του τομέα των apps, αλλά υπάρχουν και αποκαλύψεις του Εντουαρντ Σνόουντεν για άλλο ένα πρόγραμμα παρακολούθησης των χρηστών του Internet από την Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ (την περιβόητη NSA).

Ο Κράουζε περιγράφει τι συμβαίνει όταν κάποιος κάτοχος κινητού τηλεφώνου συνδέει την κάμερα και το μικρόφωνο της συσκευής του με μια εφαρμογή.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

More for you

 
 

Don't Miss