Μελέτη υποστηρίζει ότι τα χταπόδια είναι «εξωγήινα»

Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Μελέτη υποστηρίζει ότι τα χταπόδια είναι «εξωγήινα»

Πολλές φορές το αλλόκοτο το βαφτίζουμε «εξωγήινο». Έτσι και τα χταπόδια τα οποία κατά γενική ομολογία έχουν κάπως ασυνήθιστη όψη θα μπορούσαν να προέρχονται από άλλον πλανήτη. 

Αυτό υποστηρίζει μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Progress in Biophysics and Molecular Biology», η οποία υποστηρίζει ότι τα χταπόδια είναι τόσο περίπλοκα και το μόνο που θα μπορούσε να εξηγήσει τη φυσιολογία τους είναι η σύνδεσή τους με την εξωγήινη ζωή. 

Η μελέτη βασίζεται στην εργασία 33 μελετητών και στην μελέτη του Chandra Wickramasinghe ο οποίος είναι υπερασπιστής της ιδέας της κατευθυνόμενης πανσπερμίας, σύμφωνα με την οποία η ζωή στον πλανήτη άρχισε όταν «σπάρθηκε» από εξωγήινα μικρόβια. Αυτό  προσπάθησε να αποδείξει και στο παρελθόν χωρίς επιτυχία αλλά αυτό δεν εμπόδισε άλλους ερευνητές να κάνουν μια νέα μελέτη η οποία θέτει τον προβληματισμό αν η κάμβρια έκρηξη ήταν «γήινη ή κοσμική» (Η Κάμβρια περίοδος τοποθετείται από 570.000.000 ως 510.000.000 έτη πριν. Μετά από την εξαφάνιση των ζωντανών οργανισμών της Προκαμβρίου κατά τον Κρυπτοζωικό αιώνα και την επαναθέρμανση του κλίματος, η ζωή αρχίζει και πάλι να εξαπλώνεται στον πλανήτη).

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

More for you

 
 

Don't Miss