Τι δουλειές κάνουν οι serial killers;

The JennettesTHE JENNETTES Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Τι δουλειές κάνουν οι serial killers;

Αυτοί που ονομάζονται κατά συρροή δολοφόνοι, εξ ορισμού είναι η κατηγορία εγκληματιών που έχει την παθολογική ανάγκη να δολοφονοί και το κάνει χωρίς ιδιαίτερο κίνητρο. Συχνά, το μόνο προβλέψιμο πράγμα για εκείνους είναι ο τρόπος που εκτελούν τους φόνους τους, με μεθόδους που είναι πολύ δύσκολο για την πλειοψηφία των ανθρώπων να καταλάβουν. Συγχρόνως, η καριέρα που διαλέγουμε ορίζει τόσο αυτό που είμαστε, οπότε ο καθένας θα αναρωτιόταν τι επάγγελμα έχει διαλέξει ένας serial killer. Κι ενώ δεν μπορούμε να γενικεύσουμε κάθε κατηγορία εργασίας, σύμφωνα με έρευνες, υπάρχουν σίγουρα δείγματα πως οι κατά συρροή δολοφόνοι διαλέγουν περισσότερο συγκεκριμένες δουλειές.

Διαβάστε επίσης: Δείτε ποια είναι τα πιο αγχωτικά επαγγέλματα

 

Στις 8 Μαίου, ο αναπληρωτής καθηγητής εγκληματολογίας και Αγγλικής λογοτεχνίας του Western University, Michael Arntfield, δημοσίευσε ένα άρθρο στο The Conversation που ερευνά βαθύτερα τις μυστηριώδεις επαγγελματικές τάσεις των serial killers. Στο άρθρο, σημειώνει την προφανή -και ανησυχητική- σύνδεση μεταξύ διάσημων δολοφόνων και ενάρετων επαγγελμάτων. Ιστορικά, οι serial killers συχνά δούλευαν σε ουδέτερους και μερικές φορές ηρωικούς κλάδους (όπως στο ναυτικό ή στην αστυνομία). Συγκεκριμένα, ο Arntfield ανέφερε δολοφόνους όπως Colonel Russell Williams και Tom Steeples, που εργάζονταν ως πιλότος και επιχειρηματίας, αντίστοιχα, πριν αποδεχθούν σοβαροί εγκληματίες.

Μηχανικός αεροσκαφών, ταπετσιέρης αυτοκινήτων, θυρωρός ξενοδοχείου, υπάλληλος βενζινάδικου, αξιωματικός ασφαλείας, στρατιωτικός, διαχειριστής αποθήκης και οδηγός λεωφορείου είναι μερικά από τα επαγγέλματα που "εκπροσωπούνται" από serial killers. Ο Arntfield, ωστόσο, προσέχει να εξηγήσει αυτά τα ευρήματα. "Προφανώς, δεν είναι όλοι κατά συρροή δολοφόνοι όσοι έχουν αυτά τα επαγγέλματα, ούτε έχουν πιθανότητες να γίνουν," έγραψε. "Αλλά υπάρχει κάτι σε αυτές τις δουλειές που ελκύει τους εγκληματίες ή που καλλιεργεί τις παρορμήσεις των κατά συρροή δολοφόνων-σε αναμονή και τους αναγκάζει να εκπροσωπούνται σε αυτή τη σπάνια φυλή δολοφόνων".

Συγχρόνως, υπάρχουν δέκα ακόμη επαγγελματικοί κλάδοι που είναι γνωστοί για το ότι ελκύουν τους περισσότερους ψυχοπαθείς. Σύμφωνα με την Independent, τα επαγγέλματα αυτά είναι CEO, δικηγόρος, μέσα μαζικής ενημέρωσης, πωλητές, χειρουργοί, δημοσιογράφοι, αστυνομικοί, κληρικοί, σεφ και δημόσιοι υπάλληλοι.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

More for you

 
 

Don't Miss