Οι 10 καλύτερες φοιτητουπόλεις του κόσμου

Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Οι 10 καλύτερες φοιτητουπόλεις του κόσμου

Ποια είναι η ιδανική πόλη για σπουδές; Ακόμη μία χρονιά οι εμπειρογνώμονες της διεθνούς εταιρείας QS βαθμολόγησαν πόλεις σε όλον τον κόσμο με περισσότερα από δύο πανεπιστήμια και πάνω από 250.000 κατοίκους, τις κατέταξαν και δημιούργησαν τον Οδηγό του 2018 με τις 100 Καλύτερες Πόλεις στον Κόσμο για διεθνείς φοιτητές.

Πέρα από την ποιότητα των σπουδών, σημαντικό ρόλο στη βαθμολογία παίζει το πόσο επιθυμητή είναι μια φοιτητούπολη (σε παιδιά και γονείς), πράγμα που εξαρτάται και από οικονομικούς παράγοντες, όπως το πόσο ακριβή ή φθηνή είναι η ζωή και οι πιθανότητες εύρεσης εργασίας κατά τη διάρκεια των σπουδών αλλά και μετά. Ακόμη περιλαμβάνονται κριτήρια όπως η ασφάλεια, η μόλυνση του περιβάλλοντος, η διαφθορά και πόσο φιλικοί είναι οι κάτοικοι στους ξένους φοιτητές.

Παρά τους φόβους που προκάλεσε το Brexit, κορυφαία πόλη στη λίστα του QS αναδείχτηκε φέτος (και μάλιστα πρώτη φορά) το Λονδίνο, πράγμα στο οποίο συνέβαλε η μεγάλη αγάπη των φοιτητών για την πρωτεύουσα της Βρετανίας. Η γνώμη των φοιτητών είναι άλλωστε ένας δείκτης που χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά φέτος στη μεθοδολογία της αξιολόγησης.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

More for you

 
 

Don't Miss