8+1 ταινίες που δεν γυρίστηκαν εκεί που νομίζετε

Δευτέρα 04 Ιουνίου 2018

Δευτέρα 04 Ιουνίου 2018

8+1 ταινίες που δεν γυρίστηκαν εκεί που νομίζετε

Οι κινηματογραφικοί παραγωγοί δεν διαλέγουν πάντα τις τοποθεσίες που αναφέρονται στο σενάριο της ταινίας για να κάνουν τα γυρίσματα. Μπορείτε να φανταστείτε τους λόγους;

Το «Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society», από το ομώνυμο μπεστσέλερ, είναι η πολυαναμενόμενη ταινία του Netflix, κυρίως γιατί στο καστ περιλαμβάνονται ηθοποιοί της δημοφιλούς σειράς «Downton Abbey». Πρόκειται για την ιστορία της λονδρέζας Τζούλιετ Αστον, που ταξιδεύει στο Γκέρνσεϊ για να γράψει ένα βιβλίο για τις εμπειρίες των μελών της λογοτεχνικής λέσχης του νησιού κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και της γερμανικής κατοχής. Είναι προφανές ότι οι συγγραφείς Μέρι Αν Σάφερ και Ανι Μπάροους είχαν στο μυαλό τους το συγκεκριμένο νησάκι κοντά στις ακτές της Νορμανδίας, όταν έγραφαν το βιβλίο τους.

Αλλες όμως ήταν οι βουλές του σκηνοθέτη που ανέλαβε να μεταφέρει την ιστορία στη μεγάλη οθόνη. Tο Γκέρνσεϊ πρωταγωνιστεί μεν στην ταινία, ο σκηνοθέτης Μάικ Νιούελ, όμως, αντί να το μεταμφιέσει όπως ήταν τη δεκαετία του 1940, επέλεξε για τα γυρίσματα τοποθεσίες στο βόρειο Ντέβον: την παραλία Σόντον Σαντς και το Μπίντεφορντ. Η αγγλική πόλη, λοιπόν, είδε -ευτυχώς για πρώτη φορά- σβάστικες και μια γερμανική στρατιωτική πομπή να διασχίζει τα δρομάκια της. Διαβάστε τη συνέχεια εδώ. 

More for you

 
 

Don't Miss