6 τρόποι να αποφύγετε να σας διαρρήξουν το σπίτι όσο λείπετε διακοπές

Τρίτη 05 Ιουνίου 2018

Τρίτη 05 Ιουνίου 2018

6 τρόποι να αποφύγετε να σας διαρρήξουν το σπίτι όσο λείπετε διακοπές

Το καλοκαίρι ήρθε και οι διακοπές πλησιάζουν -όλοι όσοι έχουν φύγει για αρκετό καιρό από το σπίτι θα έχουν σίγουρα σκεφτεί όλους τους πιθανούς τρόπους να προφυλάξουν το σπίτι τους από τους διαρρήκτες. Υπάρχουν μερικά πράγματα τα οποία μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε τους κλέφτες να μπουν στο σπίτι σας όσο λείπετε και είναι πιο απλά απ' όσο νομίζετε.

Τα σκουπίδια σας έχουν σημασία

Αν έχετε αγοράσει πρόσφατα μία καινούρια, μεγάλη smart tv, καλό θα ήταν να μην αφήσετε το κουτί της μπροστά στην πόρτα ή στον κάδο κάτω ακριβώς από την πολυκατοικία σας. Διπλώστε τα και πετάξτε τα στην ανακύκλωση. Προστατεύετε το σπίτι και το περιβάλλον!

Προσέξτε τα social media σας

Καλό θα ήταν να μην ανεβάζετε στα social media το πότε φεύγετε για διακοπές -ούτε πόσο μακριά, ούτε για πόσο καιρό. Είναι πολύ πιθανό να το δει κάποιος και να ξέρει ακριβώς πότε να μπει στο σπίτι σας.

Κλειδώστε τις πόρτες και τα παράθυρα

Μπορεί να φαίνεται αστεία απλό, αλλά το 40% των διαρρήξεων πραγματοποιούνται χωρίς τη χρήση δύναμης. Οπότε το να κλειδώνετε τα παράθυρα και τις πόρτες είναι ο πιο εύκολος τρόπος να αποφύγετε μία διάρρηξη.

Βάλτε φώτα που ανάβουν με φωτοκύτταρο

Υπάρχουν κάποια φώτα τα οποία ανιχνεύουν την κίνηση και ανάβουν από μόνα τους. Κάτι τέτοιο όχι μόνο θα μπορούσε να αποτρέψει έναν διαρρήκτη από το να μπει στο σπίτι σας, αλλά και να κάνει τους γείτονες να προσέξουν την κίνηση, αν γνωρίζουν πως εσείς λείπετε.

Μην αφήσετε τα κλειδιά του σπιτού ή του αυτοκινήτου

Μην αφήσετε τα δεύτερα κλειδιά σας κάτω από το χαλάκι ή μέσα σε μία γλάστρα. Καλύτερα δώστε τα σε έναν φίλο ή γείτονα, αφού όσο κι αν νομίζετε πως έχετε κρύψει καλά ένα κλειδί, να ξέρετε πως πάντα μπορεί να βρεθεί.

Ζητήστε βοήθεια από έναν φίλο

Φυσικά ένα άδειο σπίτι είναι μεγαλύτερος στόχος για έναν κλέφτη, οπότε ζητήστε από έναν φίλο που μένει κοντά να το διατηρεί "ζωντανό" όσο λείπετε. Να ποτίζει τα λουλούδια, να ανοίγει την τηλεόραση ή τα παραθυρόφυλλα.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

More for you

 
 

Don't Miss