Οι κωπηλάτισσες του Cambridge είπαν «όχι» στον σεξισμό των Κροατών

Τρίτη 05 Ιουνίου 2018

Τρίτη 05 Ιουνίου 2018

Οι κωπηλάτισσες του Cambridge είπαν «όχι» στον σεξισμό των Κροατών

Αυτό θα πει σεξισμός πέντε αστέρων: η σημαντική διοργάνωση κωπηλασίας της Κροατίας, Sveti Duje, προσκάλεσε τη γυναικεία και την ανδρική ομάδα του Πανεπιστημίου Κέιμπριτζ να λάβουν μέρος στο event. Με τη διαφορά ότι οι γυναίκες θα έπρεπε να μείνουν σε ένα φθηνό χόστελ και να πληρώσουν μόνες τους τα έξοδα μετακίνησής τους, την ίδια στιγμή που η ίδια διοργάνωση είχε κανονίσει για την ανδρική ομάδα του βρετανικού πανεπιστημίου να μείνει σε πεντάστερο ξενοδοχείο με όλα τα έξοδα πληρωμένα!

Η γυναικεία ομάδα, γνωστή διεθνώς για τις σημαντικές νίκες της, αποφάσισε να γυρίσει τη γυμνασμένη πλάτη της στη διοργάνωση, χτυπώντας δυνατά με το κουπί της αυτόν τον απαράδεκτο σεξισμό, όπως σχολιάζει και δημοσίευμα της «Daily Mail».

Δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη κροατική διοργάνωση ζήτησε από τις βρετανίδες κωληλάτισσες να μείνουν σε φθηνό χόστελ. Για την ακρίβεια, είναι η τρίτη. Στο παρελθόν τους είχε ζητηθεί να μείνουν ακόμα και σε φοιτητικούς κοιτώνες κάτω από πολύ κακές συνθήκες.

Κάποιοι βιάστηκαν να κακοχαρακτηρίσουν αυτή την απόφαση της γυναικείας ομάδας να μποϊκοτάρει το event, οι αθλήτριες όμως, δήλωσαν επανειλημμένα μέσω twitter και Facebook, ότι εκείνο που τις νοιάζει δεν είναι να κοιμηθούν σε υπερπολυτελές ξενοδοχείο, αλλά να υπάρχει επιτέλους ίση μεταχείριση ανάμεσα στις ίδιες και στους άνδρες αθλητές.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

More for you

 
 

Don't Miss