Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας: Τα στατιστικά στοιχεία τρομάζουν

Αφροδίτη ΣακκάΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΑΚΚA Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας: Τα στατιστικά στοιχεία τρομάζουν

Όπως έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ, η 12η Ιουνίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας. Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του οργανισμού, αυτή τη στιγμή στον κόσμο, 218 εκατομμύρια παιδιά ηλικίας μεταξύ 5 και 17 ετών εργάζονται αντί να πηγαίνουν σχολείο, ενώ πολλά από αυτά δεν βρίσκονται σε σωστές συνθήκες διαβίωσης.

Το μεγαλύτερο ποσοστό παιδιών εργάζονται σε άθλιες συνθήκες και πολύ συχνά σε επικίνδυνα περιβάλλοντα, ή βιώνουν δουλεία και καταναγκαστική εργασία, στο λαθρεμπόριο ή στη πορνεία. Το ήμισυ της παιδικής εργασίας (72,1 εκατομμύρια) βρίσκεται στην Αφρική, ενώ ένα τεράστιο ποσοστό υπολογίζεται στην Ασία και τον Ειρηνικό. 5,5 εκατομμύρια παιδιά υπολογίζεται πως εργάζονται στην Ευρώπη και την Κεντρική Ασία, ενώ τα μισά από αυτά είναι ηλικίας 5-11 ετών. 

Στα 152 εκατομμύρια παιδιών που εργάζονται, τα 88 εκατομμύρια είναι αγόρια και τα 64 είναι κορίτσια. Τα αγόρια φαίνεται να αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο, αφού το 58% όλων των παιδιών στην παιδική εργασία και το 62% όλων των παιδιών σε επικίνδυνη εργασία είναι αγόρια, ωστόσο, αυτό είναι κάτι που ενδεχομένως να αντικατοπτρίζει την υποεκτέλεση των εργασιών των κοριτσιών, ιδίως στην οικιακή παιδική εργασία.

 

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

More for you

 
 

Don't Miss