Οι παραλίες των μεγάλων ζωγράφων

Τζουλιάννα Καρνέζη ΤΖΟΥΛΙAΝΝΑ ΚΑΡΝΕΖΗ Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Οι παραλίες των μεγάλων ζωγράφων

Οι παραλίες που έχουν εμπνεύσει μεγάλους καλλιτέχνες...

Τζον Σίνγκερ Σάργκεντ: Marina Piccola, Ιταλία

Η Marina Piccola βρίσκεται στο νότο του λαμπερού νησιού Κάπρι στην Ιταλία και αποτελεί από μόνη της έναν ξεχωριστό προορισμό. Αυτόν τον αστραφτερό κόλπο με τα άσπρα βότσαλα και τα Faraglioni, τα εντυπωσιακά βράχια λίγο πιο έξω από την ακτή, είχε κατά πάσα πιθανότητα στο μυαλό του ο αμερικάνος ζωγράφος, όταν ζωγράφισε το έργο «A Sketch Capri».

Τζον Κονστάμπλ: Brighton Beach, Ηνωμένο Βασίλειο

Η παραλία του Μπράιτον είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αγγλικά θέρετρα που μαζεύει τα πλήθη εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Ανάμεσά τους και ο άγγλος ζωγράφος Τζον Κονστάμπλ. Ο Κονστάμπλ έζησε στα τέλη του 18ου αιώνα, έγινε γνωστός κυρίως για τα τοπία που ζωγράφιζε, χωρίς ωστόσο το έργο του να αναγνωριστεί όσο εκείνος ήταν εν ζωή. Το Μπράιτον ήταν γι’ αυτόν κάτι σαν εμμονή, γι’ αυτό και πρωταγωνιστεί σε πολλούς πίνακές του

  Πολ Γκογκέν: Anse Grand Macabou, Μαρτινίκα

Η εμμονή του Γκογκέν να βρει το τέλειο απομονωμένο νησί τον οδήγησε στη μακρινή Ταϊτή και τη Μαρτινίκα. Απολάμβανε να ζωγραφίζει τους «πρωτόγονους ιθαγενείς» και το περιβάλλον τους, γεγονός που αποτυπώνεται στην πρωτόγονη ομορφιά των έργων του. Η παραλία Anse Grand Macabou στην Μαρτινίκα μοιάζει να έχει βγει από καρτ-ποστάλ: κοκοφοίνικες μέχρι την παραλία, τιρκουάζ νερά και λευκή άμμος.

More for you

 
 

Don't Miss