Ταξίδι στον χρόνο στη Νορμανδία

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Ταξίδι στον χρόνο στη Νορμανδία

Ένα μοναδικό φωτογραφικό λεύκωμα που απεικονίζει την φρίκη του πολέμου αλλά και την αλλαγή του κόσμου συνέθεσε ο Κρις Χέγκεν και κατάφερε να μας δείξει το πόσο διαφορετική ήταν η Νορμανδία κατά την διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Στις 6 Ιουνίου 1944 οι συμμαχικές δυνάμεις αποβιβάζονται στη Νορμανδία, στα παράλια της Γαλλίας, μία σημαντική στρατιωτική επιχείρηση που έμελλε να αλλάξει την έκβαση του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και να ορίσει την αρχή του τέλους για τις ναζιστικές δυνάμεις. Ο σκοπός της απόβασης ήταν να δημιουργήσει ένα προγεφύρωμα από την Καν έως το Χερβούργο, μέσω του οποίου οι Σύμμαχοι θα περνούσαν στρατεύματα από τη Μεγάλη Βρετανία στην ηπειρωτική Ευρώπη.

Εκεί που κάποτε περπατούσαν στρατιώτες και υπήρχαν πεσμένα αεροπλάνα και νεκροί, σήμερα κάθονται οικογένειες με παιδιά στον ήλιο γελώντας και απολαμβάνοντας την ελευθερία που τους έδωσαν οι άνθρωποι που θυσιάστηκαν τότε. Την ελευθερία που θεωρούν αυτονόητη αλλά δεν είναι, που κάποιοι την κέρδισαν δίνοντας το αίμα τους. Το συγκλονιστικό λεύκωμα του φωτογράφου του Reuters, αποτελείται από φωτογραφίες που είχαν τραβηχτεί το 1944 και εικόνες που τράβηξε ο ίδιος από το σήμερα. Το έργο του απεικονίζει την αντίθεση των ημερών και πως η Νορμανδία από βομβαρδισμένο τοπίο έγινε ένα μέρος όπου ζουν ελεύθεροι άνθρωποι.

Δείτε τις φωτογραφίες στο koolnews.gr. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

More for you

 
 

Don't Miss