Βουτιά στα τιρκουάζ νερά της Ιταλίδας

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Βουτιά στα τιρκουάζ νερά της Ιταλίδας

Ακουγα να μιλάνε χρόνια γι’ αυτό το νησί αλλά μόλις πέρσι πήγα, να δω πως είναι. Οι μύθοι είναι πολλοί… Να το ξέρετε.

 

Μου έλεγαν ότι έχει καταπληκτικό και πάμφθηνο ψάρι (με 15 ευρώ). Ψέμα. Με 15 ευρώ τρως ψητό χταπόδι, σαλάτα, αθερίνα και πατάτες (δια δύο) και πίνεις και μπύρα ή χύμα κρασί.

Μου έλεγαν ότι οι άνθρωποι είναι απλοϊκοί και φιλόξενοι. Ψέμα. Οι ντόπιοι άνθρωποι είναι τσαντισμένοι γιατί οι τουρίστες τους χαλάνε την ησυχία ή απλώς βλέπουν τον τουρίστα σαν ευρώ που κατρακυλάει στο σοκάκι. Οι περισσότεροι όμως εκεί δεν είναι ντόπιοι, απλώς δουλεύουν εποχικά στο Κουφονήσι.

Μου έλεγαν ότι ο κόσμος είναι χύμα, όχι τύπου Μύκονος. Ότι εκεί πηγαίνουν άνθρωποι cool και όχι ψώνια. Ψέμα. Εκεί πηγαίνουν μικρές ή μεγάλες γυναικοπαρέες για να πετύχουν τον σκαφάτο (με καταπίστευμα) και φοράνε τα ανάλογα ρούχα, μαγιό κτλ. Και δεν είναι καθόλου cool. Επίσης εκεί πηγαίνουν αντροπαρέες (χωρίς καταπίστευμα) που θέλουν να πιουν και να μεθύσουν δίχως να χρειαστεί να οδηγήσουν μηχανάκι για να επιστρέψουν στο δωμάτιο. Ούτε αυτοί είναι cool. Επίσης εκεί πηγαίνουν γκρούβαλα με σκηνές. Αυτοί είναι ζεν. Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου εδώ. 

More for you

Don't Miss