It’s Christmas baby! Πήλιο, σου ερχόμαστε!

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

It’s Christmas baby! Πήλιο, σου ερχόμαστε!

Πορταριά, Μακρυνίτσα, Τσαγκαράδα, Βυζίτσα, Μηλιές, Κισσός στο Πήλιο όπου και αν βρεθείς θα περάσεις υπέροχα.

Στο Πήλιο καταλαβαίνεις ότι φτάνεις πριν φτάσεις. Αρχικά από τον… αέρα. Ξεκινώντας να ανεβαίνεις από τον Βόλο προς τα επάνω, στροφή με στροφή το βουνό αποκαλύπτεται.  Το χειμώνα, η φύση όλο και θεριεύει, η ομίχλη κάνει την εμφάνισή της, το κρύο αλλάζει, γίνεται πιο παχύ. Οι μυρωδιές του βουνού σε συνεπαίρνουν. 

Πριν ξεκινήσουμε βέβαια το ταξίδι μας, κάνουμε πάντα στο αυτοκίνητο μας έναν απαραίτητο έλεγχο - η BP μας λύνει τα χέρια με τον δωρεάν έλεγχο 12 σημείων ενώ παράλληλα, γεμίζουμε και το αυτοκίνητό μας με τα καύσιμα BP με τεχνολογία ACTIVE τα οποία είναι ιδανικά για την εξαιρετική απόδοση του κινητήρα μας συν ότι κερδίζουμε έως και 61 χλμ ανά γέμισμα. Και βέβαια, λόγω εποχής καλό είναι να έχετε και αλυσίδες στο αυτοκίνητο. Τώρα είμαστε πανέτοιμοι να φύγουμε!

Παρθένα φύση, άγρια ομορφιά, εναλλαγή παραστάσεων, χωριά, πλαγιές, πλούσια βλάστηση, γάργαρα νερά, το Πήλιο είναι μόνο του μία ολόκληρη ιστορία. Το βουνό του Πηλίου είναι ένας από τους πιο ιδανικούς προορισμούς για τον χειμώνα, εκατομμύρια πιστούς επισκέπτες και όχι άδικα αφού όλο το βουνό είναι κατάφυτο από δάση με οξιές, πεύκα, βελανιδιές, πλατάνια, έλατα και καστανιές.

Κάθε χωριό και μία ιστορία, κάθε στροφή και μία αποκάλυψη. Πανέμορφα και γραφικά, τα 24 χωριά του Πηλίου με τα αρχοντικά τους και την χαρακτηριστική πηλιορείτικη αρχιτεκτονική τους, σε αφήνουν άφωνο. Το πρώτο χωριό που συναντάμε στους πρόποδες του Πηλίου είναι η Πορταριά. Υπήρξε το σημαντικότερο εμπορικό κέντρο του Πηλίου και θεωρείται η «κυρία επί της υποδοχής» στο Πήλιο. Επόμενος σταθμός είναι η Μακρινίτσα. Το φημισμένο κεφαλοχώρι, το «Μπαλκόνι του Πηλίου» βρίσκεται σε απόσταση 17 χλμ. από τον Βόλο. Διατηρεί αναλλοίωτο το παραδοσιακό της χρώμα. 

Οι Μηλιές, επίσης είναι ένα χαρακτηριστικό χωριό του Πήλιου. Ο Μουντζούρης, ο σιδηροδρομικός σταθμός και το Λαογραφικό Μουσείο, θα σας μαγέψουν.

Την ίδια ώρα, ο διατηρητέος οικισμός της Βυζίτσας θα σας ταξιδέψει στο παρελθόν.

Οι Πινακάτες επίσης είναι στις top επιλογές με την παραδοσιακή πηλιορείτικη αρχιτεκτονική. Παράλληλα, μη χάσετε ένα από τα αρχαιότερα χωριά του βουνού των Κενταύρων, τον Άγιο Λαυρέντιο, όπου μπορείτε τη σπηλιά που θεωρείται τόπος κατοικίας του Κενταύρου Χείρωνα! Η Τσαγκαράδα, ένα από τα πιο γνωστά χωριά του Πηλίου και για πολλούς είναι το ομορφότερο.

Ο πλάτανος του χωριού, είναι ένα από τα γηραιότερα δέντρα της Ελλάδας, ηλικίας 1.000 ετών, με τις ρίζες του ξεκινούν 4 μέτρα κάτω από το πλακόστρωτο της πλατείας. Με θέα το Αιγαίο, στην ιστορική Ζαγορά επισκεφθείτε το Σχολείο του Ρήγα Φεραίου, καθώς και τη Δημόσια Βιβλιοθήκη της. Στα 1.200 μέτρων, τα Χάνια ενώνουν το Δυτικό με το Ανατολικό Πήλιο, ενώ μόλις 2 χλμ. από το χωριό βρίσκεται το χιονοδρομικό κέντρο του Πηλίου, Αγριόλευκες.  Last but least ο Κισσός το ορεινό χωριό χτισμένο σε υψόμετρο 520 μέτρα και απέχει 63 χιλιόμετρα από την πόλη του Βόλου.

Ανάμεσα σε οξιές και καστανιές η γραφική πλατεία κεντημένη με τις γκρίζες πηλιορείτικες πλάκες, θα βρείτε την προτομή του Ρήγα Φερραίου και την υπέροχη πετρόκτιστη, τρισυπόστατη και τρίκλιτη, βασιλική εκκλησιά της Αγίας Μαρίνας, με την πλακόστρωτη στέγη και τον περίτεχνο εσωτερικό διάκοσμο.

How to get there: Aπό Αθήνα κατευθυνθείτε στην ΕΟ Αθηνών Θεσσαλονίκης. Θα βγείτε στην έξοδο για Βόλο. Συνεχίστε στην ΕΟ Βόλου Λάρισας/E92/Α12/ΕΟ6. Πάρτε την Περιφερειακή Βόλου προς ΕΟ Βόλου Πορταριάς για Πορταριά

Δείτε παρακάτω πού θα ανανεώσετε τα καύσιμά σας, για να μπορείτε να κάνετε ξέγνοιαστά τις βόλτες σας

More for you

 
 

Don't Miss