Η Αγγελική Νικολούλη στο Jenny.gr

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Η Αγγελική Νικολούλη στο Jenny.gr

Είναι μία δυναμική γυναίκα κι αυτό είναι κάτι το οποίο έχει αποδείξει κι ακόμα συνεχίζει με την πορεία της καριέρας της. Οι ρόλοι της στη ζωή είναι πολλοί και σε όλους είναι ομολογουμένως καλή, κάνοντας σε να απορείς όταν αναλογίζεσαι μία μέρα της καθημερινότητάς της. Μητέρα, ρεπόρτερ, παρουσιάστρια, ερευνήτρια και πρόσφατα συγγραφέας είναι οι ιδιότητες εκείνες που κάνουν την Αγγελική Νικολούλη ξεχωριστή. Το πρώτο της βιβλίο “Ονειρεύτηκα το δολοφόνο σου” έχει ήδη αγκαλιάσει το πιστό κοινό της και το ίδιο αναμένεται να κάνει με το δεύτερο που φέρει τον τίτλο "Θάνατος με χείλη κόκκινα" και κυκλοφόρησε πρόσφατα.

Αναμφίβολα, υπάρχουν ένα σωρό ερωτήσεις που θέλεις να της κάνεις όταν σου δίνεται η ευκαιρία, αλλά είναι αδύνατο να τις απαντήσει όλες σε μία μόνο συνέντευξη. Η Αγγελική Νικολούλη έχει τόσο ενδιαφέρον όσο και οι ιστορίες που εξιχνιάζει. Αποφασίσαμε λοιπόν να την ρωτήσουμε κυρίως για το πολυσυζητημένο βιβλίο της, προσπαθώντας να εκμαιεύσουμε όσες επιπλέον πληροφορίες για να λύσουμε απορίες που σίγουρα προκύπτουν από την ανάγνωση ενός τέτοιου βιβλίου.

Έχετε δηλώσει ότι τα βιβλία σας περιγράφει αληθινά γεγονότα χωρίς ίχνος μυθιστορήματος. Και τα επόμενα που θα ακολουθήσουν πρόκειται να βασιστούν σε πραγματικές ιστορίες που η ίδια έχετε εξιχνιάσει;

Τα βιβλία μου «Ονειρεύτηκα το δολοφόνο σου» και το «Θάνατος με χείλη κόκκινα», είναι τα πρώτα σε μία σειρά από αστυνομικά θρίλερ που θα ακολουθήσουν. Βασίζονται σε αληθινές, πολύκροτες ιστορίες που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη. Πρόκειται για υποθέσεις που είχαν δηλωθεί στις Αρχές ως απλές εξαφανίσεις και με τη μεθοδική έρευνα του «Τούνελ» αποκαλύφθηκαν, στυγερές δολοφονίες. Στο δεύτερο υπάρχουν και στοιχεία μυθοπλασίας. Στο πρώτο όχι.

Θεωρείτε ότι το ένστικτο παίζει ρόλο στο να εξιχνιάσετε μία μυστήρια ιστορία ή περισσότερο το δημοσιογραφικό πείσμα και αέναη αναζήτηση;

Όλα όσα αναφέρεται. Μαζί και η μεθοδική και επίμονη έρευνα. Η εμπειρία με βοηθάει στο να καταλαβαίνω αν μια υπόθεση εξαφάνισης κρύβει από πίσω της βία και αίμα.

Τί ήταν αυτό που σας ώθησε να γράψετε μία ιστορία και να την μοιραστείτε με τον κόσμο σε μορφή βιβλίου;

Το γυαλί θολώνει κάποια στιγμή και σβήνει. Το βιβλίο όμως μένει. Οι τηλεθεατές βλέπουν ένα μικρό μόνο μέρος από τα όσα συμβαίνουν στα παρασκήνια τέτοιων υποθέσεων. Πάντα στην άκρη του μυαλού μου είχα τη συγγραφή αστυνομικών θρίλερ. Όλα αυτά τα δεκαοχτώ χρόνια στην εκπομπή και αυτά που προηγήθηκαν στην έντυπη δημοσιογραφία, με έκαναν να συνειδητοποιήσω ότι η ζωή είναι πιο δυνατή από τη μυθοπλασία.

Πιστεύετε ότι μία ιστορία εγκλήματος διαφωτίζεται καλύτερα μέσα από τις σελίδες ενός βιβλίου;

Σίγουρα έχεις άλλη άνεση κινήσεων και εκφράζεσαι ελεύθερα. Σε αυτό βοηθάει και η μυθοπλασία αλλά και η αλλαγή σε ονόματα και τοπωνύμια.

Βλέπετε το πρώτο σας βιβλίο να γίνεται ταινία ή μία σειρά επεισοδίων; Αν ναι θα δεχόσασταν να προστεθούν στοιχεία μυθοπλασίας στο σενάριο;

Συζητάμε ήδη και τις δύο περιπτώσεις με ιδιαίτερη προσοχή. Μπορείς να προσθέσεις και στοιχεία μυθοπλασίας αρκεί να μην αλλοιώσεις το σενάριο, γιατί τότε η αλήθεια χάνεται.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά μίας ιστορίας που σας παρακινούν να την καταγράψετε;

Το μυστήριο, το παρασκήνιο, η θαμμένη αλήθεια, τα ανθρώπινα πάθη και τα άγρια ένστικτα.

A_NIKOLOULI

Η συγγραφή ήταν κάτι που σκεφτόσασταν καιρό;

Η συγγραφή ήταν εδώ και χρόνια ο απώτερος σκοπός μου. Το πρώτο βιβλίο μου το έγραψα μέσα σε ενάμιση μήνα. Το δεύτερο σε διάστημα δυόμιση μηνών το περασμένο καλοκαίρι. Με ενδιάμεσα διαλείμματα, γιατί είχα και την εκπομπή σε εξέλιξη. Βλέπω κάποια στιγμή στο μέλλον να ασχολούμαι μόνο με την συγγραφή.

Το γεγονός ότι είστε γυναίκα πόσο σας δυσκόλεψε στις έρευνες για τις υποθέσεις που τόσα χρόνια έχετε αναλάβει;

Μην ξεχνάτε ότι είμαι η πρώτη γυναίκα που τόλμησε να μπει σε νεαρή ηλικία στο σκληρό και ανδροκρατούμενο αστυνομικό ρεπορτάζ. Τίποτα δεν ήταν εύκολο και τίποτα δεν μου χαρίστηκε. Από την μία μου άνοιγαν τις πόρτες και από την άλλη, κάποιοι προκατειλημμένοι εκείνα τα χρόνια, τις έκλειναν. Σεβόμουν όμως πάντα τους άντρες-παλιούς συναδέλφους. Απαντούσα μόνο με τη δουλειά μου και τις αποκαλύψεις μου σε δύσκολα θέματα. Κατάφερα να επιβιώσω και να αναγνωριστεί η σκληρή και αποτελεσματική δουλειά μου.

Τελικά υπάρχει το τέλειο έγκλημα; Κι αν ναι εσείς έχετε σκεφτεί πως μπορεί να διαπραχθεί;

Όλα αυτά τα χρόνια που μελετάω το έγκλημα, διαπιστώνω ότι δεν υπάρχει ο τέλειος φόνος. Ο καλός και έμπειρος ερευνητής χρειάζεται και τα σημερινά υπερσύγχρονα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Γράφοντας τα βιβλία σας, υπήρχε κάτι που θα αλλάζατε στην έρευνά σας προκειμένου να φτάσετε στο τέλος;

Κατά τη διάρκεια κάθε δύσκολης έρευνας καταθέτω σε αυτή το μυαλό και την ψυχή μου. Μαθαίνω από τα όποια λάθη μου. Η μία υπόθεση με οδηγεί στην επόμενη, πιο δυνατή και πιο έμπειρη.

Έχετε ταυτιστεί ποτέ με χαρακτήρα από τις υποθέσεις που ασχολείστε;

Σκέφτομαι με το μυαλό του θύτη και του θύματος και ακολουθώ με προσοχή τα ίχνη τους. Αναλύω τους χαρακτήρες και το προφίλ τους γενικότερα και αυτό με βοηθά στη λύση του γρίφου.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

More for you

 
 

Don't Miss