Αυτή είναι η πρώτη gender editor στον κόσμο

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Αυτή είναι η πρώτη gender editor στον κόσμο

Τι δουλειά έχει μια δημοσιογράφος των New York Times στο ένθετο της Corriere della Sera για τη γυναίκα; Εχει και παραέχει όταν είναι η πρώτη gender editor στον κόσμο. «Ξεκίνησα στις 30 Οκτωβρίου, δύο εβδομάδες μετά το σκάνδαλο Γουάινσταϊν. Πολλοί σκέφτηκαν ότι η πρόσληψή μου ήταν αποτέλεσμα των αποκαλύψεων. Η αλήθεια είναι όμως ότι το συζητούσαμε εδώ και έναν χρόνο» λέει στο Ιο Donna η Τζέσικα Μπένετ.

Αυτή η δουλειά δεν υπήρχε έως σήμερα. Είναι ένα work in progress, όπως το θέτει η ίδια. Και τι κάνει ακριβώς; Επιμελείται ένα newsletter με τον τίτλο The #MeToo Moment που περιλαμβάνει μαρτυρίες αναγνωστών, οργανώνει συναντήσεις, γράφει. Γράφει για τον φεμινισμό και τις γυναίκες στην πολιτική και την οικονομία και γράφει χρησιμοποιώντας το «μικροσκόπιο του φύλου της» για θέματα όπως τι σημαίνει να είσαι άνδρας, για να μιλήσει για τα φύλα, τις τάξεις, τις επιστήμες, την άσκηση, την υγεία.

«Δεν θέλουμε, διευκρινίζει, να αναστήσουμε τις “γυναικείες σελίδες” των περασμένων δεκαετιών. Η αφήγηση του κόσμου έχει γίνει κυρίως με την ανδρική ματιά επειδή οι άνδρες κυριαρχούσαν στις κυβερνήσεις και τα μέσα ενημέρωσης. Το γυναικείο φίλτρο χρειάζεται για να αρθεί αυτή η ανισότητα. Κι αυτό το φίλτρο μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για όλα τα μίντια».

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

More for you

 
 

Don't Miss