HOME SWEET HOME

Μπαλκόνι: Τα 5 λάθη που πρέπει να αποφεύγεις όταν επιλέγεις έπιπλα


JTeam

13 Μαΐου 2024

Μπαλκόνι: Τα 5 λάθη που πρέπει να αποφεύγεις όταν επιλέγεις έπιπλα
Unsplash/ Sonnie Hiles
Τα «μυστικά» που χρειάζεται να γνωρίζεις, πριν αγοράσεις έπιπλα για το μπαλκόνι

Φίλοι, κρασί, finger food και συζητήσεις που κρατούν μέχρι το πρωί. Κάπως έτσι κυλούν πολλά καλοκαιρινά βραδιά στο μπαλκόνι. Είτε πιο μικρό είτε πιο μεγάλο, το μπαλκόνι σε ένα σπίτι - και γέρικα ο εξωτερικός χώρος, μπορεί να κάνει τη διαφορά. Λίγα φυτά, ο κατάλληλος φωτισμός, μερικά boho χάλια, είναι αρκετά για να δώσεις ένα twist στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού σου.

Ωστόσο, δεν αρκούν μόνο αυτά. Εάν είσαι σε φάση που ψάχνεις έπιπλα ή καινούργια έπιπλα για το μπαλκόνι, καλό είναι να γνωρίζεις μερικά λάθη που συνήθως κάνουμε οι περισσότεροι. Λάθη που αφορούν είτε στην τιμή των επίπλων είτε στο τελικό αποτέλεσμα, και καλώς ή κακώς «ρίχνουν» τη διακόσμηση του μπαλκονιού.

Παρακάτω, θα βρεις τα 5 λάθη που πρέπει να αποφύγεις εάν θέλεις να αγοράσεις έπιπλα για το μπαλκόνι.

Να μη μετράς τις διαστάσεις του χώρου

Δεν έχει σημασία πόσο μεγάλος ή μικρός είναι ο εξωτερικός σου χώρος, η σωστή μέτρησή του είναι πάντα απαραίτητη. Χωρίς τις ακριβείς διαστάσεις του μπαλκονιού ή της βεράντας, είναι εύκολο να αγοράσεις έπιπλα που είναι πολύ μικρά ή πολύ μεγάλα, ως συνολική εικόνα. Για να αποφύγεις αυτό το λάθος, όταν βρεις μερικά έπιπλα εξωτερικού χώρου, που πραγματικά σου αρέσουν, σχεδίασε μια κάτοψη όπως θα έκανες και για ένα εσωτερικό δωμάτιο, χρησιμοποιώντας τις πραγματικές διαστάσεις, για να εξασφαλίσεις ένα τέλειο flow στον χώρο.

Να κινείσαι πάντα στις φθηνότερες επιλογές

Τα έπιπλα εξωτερικού χώρου είναι πολύ εκτεθειμένα και τείνουν να φθείρονται πιο γρήγορα από τα έπιπλα εσωτερικού χώρου. Για αυτό, τις περισσότερες φορές, έχουν και μεγαλύτερο κόστος. Όπως καταλαβαίνεις, το να επιλέγεις ποιοτικά έπιπλα εξωτερικού χώρου είναι πραγματικά μια μακροπρόθεσμη επένδυση. Αντιθέτως, εάν προτιμάς συνεχώς τις φθηνότερες επιλογές, είναι πιθανό να μείνεις με κομμάτια που δεν διαρκούν όσο θα ήθελες.

Jenny.Gr
Unsplash/Spacejoy

Να μη λαμβάνεις υπόψη σου το υλικό των επίπλων

Αγοράζεις ένα έπιπλο για το μπαλκόνι σου. Προσέχεις, όμως, ότι είναι φτιαγμένο από το σωστό υλικό; Όταν αγοράζεις έπιπλα για τον εξωτερικό χώρο σου, προτίμησε κομμάτια φτιαγμένα με ξύλο, μέταλλο ή συνθετικές πλέξεις που έχουν σχεδιαστεί για να αντέχουν στον ήλιο και τη βροχή. Οι interior designers, προτείνουν ως την καλύτερη επιλογή το ξύλο τικ, καθώς είναι εγγύηση για την ανθεκτικότητα κάθε επίπλου. Αυτό το υλικό μπορεί να το βρεις επεξεργασμένο ή όχι, ανάλογα με την αισθητική σου προτίμηση.

Να ξεχνάς τη σημασία των σωστών υφασμάτων

Η ποιοτική ταπετσαρία είναι πάντα απαραίτητη, όταν μιλάμε για έπιπλα εξωτερικού χώρου. Εκτός από το υλικό το επίπλων, μην ξεχνάς να αγοράζεις μαξιλάρια κατασκευασμένα από ανθεκτικά, ασφαλή για εξωτερικούς χώρους υφάσματα που καθαρίζονται εύκολα.

Να μην αποθηκεύεις/ καλύπτεις σωστά τα έπιπλα

Η σωστή κάλυψη και αποθήκευση των επίπλων για τους μήνες που δεν τα χρησιμοποιείς, είναι το παν. Εάν, για παράδειγμα, ζεις σε μια περιοχή όπου τους χειμερινούς μήνες βρέχει συχνά ή έχει υγρασία, καλό είναι να μην τα αφήνεις εκτεθειμένα στο μπαλκόνι. Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις καλύμματα για να κρατάς τα έπιπλά σου περιποιημένα και τα επόμενα χρόνια.