HOME SWEET HOME

Μπαλκόνι: 5 εντυπωσιακά φυτά που θα αποθεώσουν τη διακόσμηση στον εξωτερικό χώρο


JTeam

3 Απριλίου 2024

Μπαλκόνι: 5 εντυπωσιακά φυτά που θα αποθεώσουν τη διακόσμηση στον εξωτερικό χώρο
Unsplash/Sonnie Hiles
Mε αυτά τα 5 φυτά, το μπαλκόνι σου σίγουρα θα «μυρίσει» άνοιξη

Το να μετατρέψεις το μπαλκόνι σου σε ένα μικρό καταπράσινο καταφύγιο, είναι απλό. Το μόνο που χρειάζεται είναι να επιλέξεις και να προσθέσεις σε διάφορες γωνίες τα πιο εντυπωσιακά φυτά, τα φυτά που θα δώσουν χρώμα και ζωντάνια στον χώρο. Και, ναι, οι επιλογές είναι πολλές, αλλά ανάλογα με τις προτιμήσεις σου μπορείς να στραφείς σε φυτά που θα αντικατοπτρίζουν στον μέγιστο βαθμό την προσωπικότητά σου.

Όπως και να ‘χει, τα outdoor plants είναι η τέλεια προσθήκη σε ένα μπαλκόνι. Είτε τοποθετημένα σε κρεμαστά καλάθια, είτε σε γλάστρες, είτε δημιουργώντας συνθέσεις για τον τοίχο, το αποτέλεσμα θα σε κάνει να θέλεις να περάσεις όλη τη ζωή σου στο μπαλκόνι. Και επειδή η κατάλληλη στιγμή για να προσθέσεις τα πιο ωραία φυτά στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού ήρθε, σου παρουσιάζουμε 5 επιλογές για το αξεπέραστο αποτέλεσμα.

Λοβέλια

Είναι ένα από τα πιο όμορφα φυτά για τη διακόσμηση στο μπαλκόνι σου και υπέροχο για να το τοποθετήσεις σε κρεμαστά καλάθια. H λοβέλια ευδοκιμεί σε σημεία είτε εκτεθειμένα στο ηλιακό φως ή στην ημισκιά. Φημίζεται για τη χρήση της ως βότανο, για την αντιμετώπιση του στερητικού συνδρόμου από το σταμάτημα του καπνίσματος και αναπτύσσεται πολύ καλά την άνοιξη.

Λεβάντα

Η λεβάντα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φυτά, με αυτό το αναζωογονητικό άρωμά της και τα υπέροχα χρωματιστά άνθη της. Είναι ένα φυτό εύκολο στην καλλιέργεια, έχει τόσο φαρμακευτικές όσο και μαγειρικές χρήσεις, αναπτύσσεται πολύ καλά σε γλάστρες και σίγουρα είναι must για την άνοιξη. Την άνοιξη στο μπαλκόνι σου, θα κάνει τη διαφορά.

Άλυσσο

Είναι ακόμα ένα φυτό που θα δώσει μια ξεχωριστή και minimal αισθητική στο μπαλκόνι ή τον κήπο σου. Το άλυσσο είναι ένα μεσογειακό ανθόφυτο χαμηλής ανάπτυξης με μικρά λογχοειδή φύλλα ανοιχτού πράσινου χρώματος. Έχει πολλά μικρά άνθη και φημίζεται για το χαρακτηριστικό άρωμα του, σαν μέλι. Σιγά-σιγά παίρνει τη μορφή ενός μικρού θάμνου και χρειάζεται πότισμα 2 φορές την εβδομάδα.

Ορτανσία

Εάν ψάχνεις ένα φυτό που χρειάζεται τη λιγότερη πιθανή φροντίδα, τότε οι ορτανσίες είναι ιδανικές. Θα βρεις τα άνθη της σε διαφορετικά χρώματα, όπως άσπρο, κόκκινο, μπλε ή μωβ. Και ναι, δεν είναι καθόλου δύσκολο να τις καλλιεργήσεις, καθώς μπορούν να αναπτυχθούν στον ήλιο ή στην ημισκιά και ευδοκιμούν σε κάθε περιβάλλον.

Κισσός

Είναι ένα από τα πιο αγαπημένα αναρριχώμενα φυτά, που μπορεί σε χρόνο dt να δώσει άλλη αίσθηση στο μπαλκόνι σου. Αντέχει τόσο στις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα όσο και στις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού, αναπτύσσεται γρήγορα και είναι ένα φυτό που - σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, φέρνει θετική ενέργεια. Φημίζεται, επίσης, για το ότι μειώνει δραστικά το άγχος και το στρες.