HOME SWEET HOME

Μπαλκόνι: 7 τρόποι για να το μετατρέψεις σε μια υπαίθρια όαση


JTeam

19 Μαρτίου 2024

Μπαλκόνι: 7 τρόποι για να το μετατρέψεις σε μια υπαίθρια όαση
Unsplash/Spacejoy
Έτσι θα δημιουργήσεις ένα μπαλκόνι που θα είναι σε άλλο level

Είναι η κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσεις σιγά-σιγά να μετατρέπεις το μπαλκόνι σου σε μια υπαίθρια όαση; Είναι. Και ναι, ακόμα κι αν έχεις ένα μικρό μπαλκόνι, μπορείς να το απογειώσεις με συγκεκριμένες λεπτομέρειες και ξεχωριστές πινελιές. Το μπαλκόνι είναι ο ιδανικός χώρος στο σπίτι για να σκεφτείς «out of the box» και να να κάνεις επιλογές που ίσως δεν τις έχει κάνει ποτέ στο εσωτερικό του σπιτιού.

Ένα μπαλκόνι μπορεί να λειτουργήσει ως μια μικρή αυλή, πράγμα που σημαίνει ότι κάθε έπιπλο, χαλί ή διακοσμητικό, μπορεί να ενσωματωθεί με τον κατάλληλο τρόπο. Παρακάτω, σου παρουσιάζουμε 7 ιδέες διακόσμησης για να μετατρέψεις το μπαλκόνι σου σε έναν υπαίθριο παράδεισο.

Χρησιμοποίησε μεγάλα μαξιλάρια στο πάτωμα

Τα μεγάλα μαξιλάρια είναι μια ευέλικτη και εντυπωσιακή εναλλακτική λύση για τις καρέκλες στο μπαλκόνι. Εάν θέλεις να δημιουργήσεις χαλαρά vibes, υιοθετώντας μινιμαλιστικό στιλ, αλλά δεν μπορείς να διαθέσεις πολλά χρήματα για καινούργια έπιπλα εξωτερικού χώρου, τότε σκέψου να τοποθετήσεις στο πάτωμα μερικά υπερμεγέθη μαξιλάρια.

Διακόσμησε το μπαλκόνι με κασπώ και ζαρντινιέρες

Εάν δεν θέλεις ή δεν έχεις χώρο για να μετατρέψεις τον κήπο σου σε μια μικρή «ζούγκλα», δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Μπορείς να διακοσμήσεις το μπαλκόνι με όμορφες ζαρντινιέρες ή να κρεμάσεις μικρές γλάστρες στο κιγκλίδωμα του μπαλκονιού. Αυτή η προσθήκη θα δώσει απευθείας χρώμα και ζωντάνια στο υπαίθριο καταφύγιό σου. Εξάλλου, εάν θέλεις να προετοιμαστείς κατάλληλα για το καλοκαίρι, χρειάζεται να έχεις μερικές πινελιές της φύσης στον εξωτερικό χώρο σου.

Μην παραλείψεις τη διακόσμηση στους τοίχους

Όπως ακριβώς κάνεις και στο σαλόνι σου, έτσι και στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού, δεν πρέπει να παραλείπεις τη διακόσμηση στους τοίχους. Μη φοβηθείς να πειραματιστείς με τις επιλογές και τις προσθήκες που σου αρέσουν ή να βάλεις και μερικούς καθρέφτες. Απλώς άσε τον εαυτό να επιλέξει την αισθητική που σε εκφράζει και σε αντιπροσωπεύει.

Δημιούργησε μια cozy γωνιά για διάβασμα

Το μπαλκόνι είναι ένα ιδανικό μέρος για να χαλαρώσεις και να διαβάσεις ένα βιβλίο, οπότε γιατί να μη δημιουργήσεις μια cozy γωνιά για αυτόν τον σκοπό; Τοποθέτησε έναν άνετο, μικρό καναπέ – και ιδανικά επικεντρώσου στο να είναι φτιαγμένος από ανθεκτικά στο νερό υφάσματα και να καθαρίζεται εύκολα. Για να γίνει αυτή η γωνία μοναδική για 'σένα, το να προσθέσεις τις προσωπικές σου πινελιές είναι, επίσης, ζωτικής σημασίας.

Πες «ναι» στα χαλιά

Εάν το μπαλκόνι σου είναι μικρό, τότε καλύτερα να επιλέξεις μικρά χαλιά για το πάτωμα, ώστε να δημιουργήσεις μια όμορφη ατμόσφαιρα. Τα χαλιά πάντα δίνουν αυτή την cozy λεπτομέρεια που μεταμορφώνει ακόμα και τον πιο «απλό» και «κενό» χώρο. Γενικά, να θυμάσαι ότι ο στόχος σου είναι να διατηρήσεις την αίσθηση του εσωτερικού του σπιτιού.

Μην ξεχάσεις τα κεριά ή τα διακοσμητικά φωτάκια

Τα μικρά κεράκια ή τα διακοσμητικά φωτάκια είναι απαραίτητο στοιχείο για τη διακόσμηση του μπαλκονιού, ειδικά εάν θέλεις να απολαμβάνεις μπαλκόνι μετά τη δύση του ήλιου. Τα κεριά ή τα φωτάκια, είναι μια καλύτερη επιλογή από τις μεγάλες λάμπες και προσδίδει μια αίσθηση ζεστασιάς και θαλπωρής.