HOME SWEET HOME

Τραπεζαρία: 5 ιδέες διακόσμησης για να υποδεχθείς την άνοιξη


JTeam

18 Μαρτίου 2024

Τραπεζαρία: 5 ιδέες διακόσμησης για να υποδεχθείς την άνοιξη
Unsplash/ Spacejoy
Εάν αναζητάς έμπνευση, εμείς σου έχουμε 5 ιδέες για να ανανεώσεις την τραπεζαρία σου αυτήν την άνοιξη

Η άνοιξη βρίσκεται – και επισήμως, πιο κοντά από ποτέ. Μπορεί ο καιρός να είναι ακόμα άστατος, αλλά πριν καλά-καλά το καταλάβουμε, οι μέρες θα γίνουν πιο ηλιόλουστες και πιο «μεγάλες». Οπότε, τι καλύτερο από το να κάνεις μια μικρή ανανέωση στους χώρους του σπιτιού σου, ώστε να μπεις κι εσύ στο spring mood;

Εάν δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις ή αναζητάς μια μικρή δόση έμπνευσης, εμείς θα σε κατευθύνουμε. Η τραπεζαρία, πάντως, είναι ο χώρος από όπου χρειάζεται να αρχίσεις τις αλλαγές. Λίγα vintage πιάτα, μερικά βάζα με φρέσκα λουλούδια, λίγες χρωματιστές πινελιές, είναι μόνο μερικοί από τους τρόπους για να δημιουργήσεις την απόλυτη ανοιξιάτικη διακόσμηση.

Παρακάτω, θα βρεις το inspo που χρειάζεσαι για την ανοιξιάτικη διακόσμηση της τραπεζαρίας σου.

Επίλεξε vintage σερβίτσια

Μια πολύχρωμη, vintage διακόσμηση στην τραπεζαρία, θα δημιουργήσει μοναδική και ανοιξιάτικη εμφάνιση σε όλο τον χώρο σου. Πλέον, μπορείς παντού να βρεις vintage ή μεταχειρισμένα κομμάτια που ταιριάζουν σε κάθε στιλ και vibe. Το ιδανικό είναι να προσθέσεις μια πινελιά ζωντάνιας στην τραπεζαρία, οπότε μη φοβηθείς να «παίξεις» με τα χρώματα και τα μοτίβα. Εξάλλου, η άνοιξη είναι η εποχή που σε παρακινεί πάντα για αλλαγές.

Πες «ναι» στα πολύχρωμα ποτήρια

Ήρθε η στιγμή να αφήσεις για λίγο τα μονόχρωμα ποτήρια σου και να τα αντικαταστήσεις με χρωματιστά κομμάτια, τα οποία θα σε κάνουν χαρούμενο/η απλώς και μόνο επειδή τα κοιτάς. Αυτό, θα προσθέσει μια extra ανοιξιάτικη πινελιά στην τραπεζαρία, ενώ για ένα ακόμα πιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα, τόλμησε να αναμίξεις διάφορα χρώματα και μοτίβα ποτηριών. Μπορεί στην αρχή να σου φαίνεται περίεργο, αλλά πίστεψέ με, μετά θα το λατρέψεις.

Ενσωμάτωσε τη δαντέλα

Τίποτα δεν είναι πιο κομψό από τη δαντέλα. Και ναι, μπορείς εύκολα να ενσωματώσεις αυτή την πινελιά στην τραπεζαρία σου. Ένας απλός τρόπος να το κάνεις είναι προσθέτοντας ένα μικρό δαντελένιο τραπεζομάντιλο ή σουπλά στο ανοιξιάτικο τραπέζι σου. Η δαντέλα, συνδυάζεται υπέροχα με μερικά λευκά άνθη και έντονα ή παστέλ χρώματα.

Πρόσθεσε φρέσκα λουλούδια

Ακόμα κι αν προτιμάς τη διακόσμηση με τα αποξηραμένα λουλούδια, όταν πρόκειται για ανοιξιάτικες ιδέες, τα φωτεινά, όμορφα και φρέσκα λουλούδια, είναι αξεπέραστα. Τα φρέσκα λουλούδια φέρνουν την άνοιξη στους εσωτερικούς χώρους, εμπλουτίζοντας την τραπεζαρία με ζωντανά χρώματα και απολαυστικά αρώματα. Μερικά βάζα γεμάτα με τα αγαπημένα σου λουλούδια, θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις ένα γοητευτικό αποτέλεσμα.

Πρόσθεσε κεριά

Ο σωστός φωτισμός είναι το άλφα και το ωμέγα για την ολοκλήρωση κάθε στιλ διακόσμησης. Έτσι, για να δημιουργήσεις μια «ζεστή» και φιλόξενη ατμόσφαιρα, πρόσθεσε στο σκηνικό μερικά κεριά της επιλογής σου, κεριά που θα προσφέρουν μια ανοιξιάτικη αύρα. Οι μυρωδιές, όπως η λεβάντα και αρώματα τριαντάφυλλου, καθώς και εσπεριδοειδών όπως το μανταρίνι, θα είναι η ιδανική επιλογή.